14.3 C
Amposta

Amposta rehabilitarà les barraques de pedra seca amb un camp de treball aquest estiu

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Direcció General de Joventut organitza 65 camps de treball aquest estiu a Catalunya. L’oferta augmenta en 160 el nombre de places respecte de l’estiu passat, amb 5 camps de treball més i la incorporació de 15 camps inèdits, mentre que la resta son una continuació de projectes ja iniciats en campanyes anteriors.

Un dels camps de treball que es duran a terme a les Terres de l’Ebre serà a Amposta anomenat “Rehabilitació de barraques de pedra d’Amposta”. Aquest camp està impulsat per la Fundació Escolta Josep Carol, es durà a terme del 15 al 29 de juliol i està destinat a joves menors d’edat d’entre 14 i 17 anys.

El camp s’emmarca dins d’un projecte que pretén reconstruir i conservar les estructures de pedra seca de la capital del Montsià i donar-los-hi un valor patrimonial, cultural, pedagògic i turístic. Aquestes construccions tenen un gran valor històric i son un autèntic referent identitari a molts territoris. Al llarg dels segles, han configurat uns paisatges agrícoles i ramaders de gran valor dominats sobretot per l’olivera, la vinya, l’ametller i els cereals, plenament adaptats als sòls i al clima.

El patrimoni de la pedra seca ha anat disminuint en les darreres dècades a la comarca del Montsià amb el progressiu abandonament de l’activitat agrícola i ramadera i amb la modernització del sector.

Amb aquest projecte, a banda de reconstruir les barraques i dignificar els espais on s’ubiquen, també s’intentarà potenciar aquestes construccions com a refugi de la biodiversitat, ja que a causa de l’estructura constructiva, la pedra té nombroses cavitats sent un hàbitat específic i idoni per a plantes i animals i, per tant, disposa d’un ecosistema que forma part dels corredors ecològics.

El projecte inicial s’executarà en un conjunt de tres barraques de pedra en sec situades al terme d’Amposta, que s’ubiquen als afores de la ciutat, entre de la zona de Tosses i la barraca de l’Ametller, al costat de la nova carretera d’Amposta a Freginals.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -