14.3 C
Amposta

Un garrofer de Càlig de 500 anys, el millor garrofer monumental de tot l’Estat

A la Fira de la Garrofa de Jesús es va lliurar el premi al Millor Garrofer Monumental d'Espanya 2021

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Dins el marc de la XXVII Fira de l’Oli i VI Fira de la Garrofa de Jesús, el dia 15 de maig, es va lliurar el premi al Millor Garrofer Monumental d’Espanya 2021. Aquest concurs ha estat organitzat per l’associació nacional EiG (Empresas Innovadoras de la Garrofa) i l’EMD de Jesús, amb la col·laboració de l’IDECE (Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre).

L’objectiu del concurs és la de valorar i enaltir la majestuositat dels garrofers més monumentals i ancestrals de la geografia espanyola. En relació amb la participació, s’han presentat 10 candidatures en aquest 1r concurs i les quals pertanyen a vàries províncies, Valencia (3 arbres), Castelló (3 arbres), Tarragona (2 arbres), Mallorca (1 arbre) i Cadis (1 arbre).

Aquests garrofers monumentals han estat avaluats per un jurat nacional format per tres tècnics (Còrdova, València i Tortosa) i els quals en elegit dos arbres guanyadors, atorgant un accèssit (“Garrofer Brazo de Alto” de Chiva, València) i un primer premi, que correspon al Garrofer anomenat “Els Cabanils”, ubicat al municipi de Càlig (Castelló).

El Garrofer guanyador, “Els Cabanils”, és de la varietat ‘Negra’, i te una edat aproximada de 500 anys, un perímetre de tronc a 1,3 m d’alçada del sòl de 7,8 m, un diàmetre de copa de quasi 14 m, i una alçada total de l’arbre de 10,5 m. Josep Maria Franquet, en representació del president de l’IDECE, va lliurar el primer premi al propietari de l’arbre guanyador, Antonio López, i recolzat per tres institucions que han donat suport en aquesta candidatura, com l’Ajuntament de Càlig, la Mancomunitat Taula del Sénia i l’Associació Territori Sénia. L’acte de lliurament del premi va comptar amb la presentació del doctor Joan Tous.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -