14.3 C
Amposta

Aliments ultraprocessats

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Per què el consum d’aliments ultraprocessats se sol relaciona amb una pitjor qualitat de la dieta?

Perquè aquests aliments comporten una aportació elevada de sucre, sal, greixos malsans i altres substàncies i components poc recomanables per a l’alimentació. Com més productes ultraprocessats es consumeixen més risc hi ha de patir malalties com la hipertensió, la diabetis, l’obesitat i alguns tipus de càncer. Actualment, un terç de les calories que es prenen diàriament, en el nostre entorn, provenen d’aliments ultraprocessats.

Reduir o evitar els aliments ultraprocessats implica beneficis en la dieta i la salut de qualsevol persona, encara que és especialment convenient protegir els infants del consum d’aquests aliments. Més enllà del poc valor nutricional i del fet de desplaçar el consum d’aliments saludables, és convenient que tant els infants com els adolescents no s’acostumin a un model de consum com el que comporten els aliments ultraprocessats.

Pel sol fet que tenen uns gustos molt intensos, els aliments ultraprocessats són fàcils i ràpids de consumir i estan força promocionats per campanyes publicitàries molt potents. El consum de productes ultraprocessats ha augmentat molt en els darrers anys.

Els processos implicats en la fabricació d’aquests productes ultraprocessats són industrials, i no tenen un equivalent domèstic. Estan dissenyats per ser productes a punt per consumir, precuinats o que només s’hagin d’escalfar.

Com ja he comentat els aliments ultraprocessats solen tenir gustos molt intensos, envasos i embalatges molt atractius, fortes i agressives campanyes de màrqueting (normalment dirigides a infants i adolescents), declaracions esbiaixades de salut, un elevat rendiment econòmic per qui els fabrica i solen pertànyer a grans empreses i corporacions.

A més, els aliments ultraprocessats contenen substàncies i additius que, encara que són segurs, serveixen únicament per potenciar o modificar els gustos i els aspectes sensorials del producte alimentari.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -