14.3 C
Amposta

Alfons Montserrat: “El PSOE és el culpable de no poder invertir a les Terres de l’Ebre l’impost nuclear” 

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Diversos càrrecs d’Esquerra Republicana han respost, en roda de premsa, a les acusacions fetes per diversos membres del PSC sobre la gestió de l’impost nuclear. “El PSOE és el culpable de no poder invertir a les Terres de l’Ebre l’impost nuclear perquè no ha volgut retirar el recurs d’inconstitucionalitat vigent”, ha explicat el president de la Federació d’Esquerra Republicana de l’Ebre, Alfons Montserrat.

Montserrat també ha aclarit que la Generalitat està recaptant l’impost però “en previsió que pugui tornar a passar el que ja va passar amb l’anterior impost nuclear, tombat pel Tribunal Constitucional a instàncies del PP; el govern de la Generalitat està reservant els diners recaptats amb el nou impost”.

Mentre aquest impost estigui recorregut davant del Tribunal Constitucional, la Generalitat no pot aprovar ni desplegar el Reglament que ha de regular i gestionar el Fons econòmic derivat d’aquest impost.

Al seu torn, el diputat provincial Francesc Barbero ha recordat que “Esquerra vam presentar una moció a tots els ajuntaments i consells comarcals de les Terres de l’Ebre, i també a la Diputació, on demanàvem al govern socialista la retirada del recurs”. Barbero també ha remarcat que aquesta moció es va aprovar, en alguns casos, amb suport fins i tot de regidors socialistes. No obstant, no es va aconseguir que el govern del PSOE retirés el recurs.

El senador Miquel Aubà ha explicat que, l’any passat, després que la Ministra la Ministra de Transició Ecològica anunciés la voluntat de tancar les centrals nuclears quan finalitzin la vida útil de les centrals, “jo mateix al Senat li vaig recordar que el seu govern no tenia prevista cap actuació o Pla de futur per revertir l’impacte laboral negatiu que suposarà per aquells pobles i comarques el tancament de les nuclears”. Llavors, el senador també li va demanar la retirada immediata del recurs d’inconstitucionalitat.

“El tancament de les centrals nuclears penja, a mitjà termini, com una espasa de Dàmocles sobre el futur econòmic dels municipis de la Ribera d’Ebre”, ha declarat l’alcalde de Móra la Nova, Francesc Xavier Moliné. Tanmateix, l’alcalde ha explicat que la comarca necessita que la Generalitat pugui desenvolupar aquest impost perquè el territori es pugui preparar laboralment i empresarialment per quan es tanquin les nuclears.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -