14.3 C
Amposta

Alcanar despunta a Catalunya en la producció d’alvocats

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Alcanar és una de les zones de Catalunya on es produeixen més alvocats. Ja fa anys que aquesta fruita tropical ha desplaçat alguns camps de cítrics en aquest municipi del Montsià, però la notícia l’ha tornat a posar sobre la taula TV3 i, en especial, el compte d’Instagram del canal 324 amb la publicació d’un vídeo la setmana passada.

La febre per aquest aliment ha fet que cada cop més pagesos decideixin dedicar-s’hi. A Alcanar una vintena d’agricultors estan plantant arbres d’alvocat en parcel·les que es dedicaven al cultiu de cítrics. David Martínez ha explicat la seua experiència en aquest vídeo i és un dels pioners a la zona. Declara que un dels avantatges de plantar-ne és que gairebé no té plagues, però, sobretot, el preu. “Veiem que la taronja no té possibilitats de creixement i és una ruïna avui dia”.

El quilo d’alvocat l’hi paguen a 3 euros. És un preu que també pot ser llaminer per als lladres. Per això ha hagut de tancar tota la finca i hi ha posat càmeres. Afirma que l’arbre de l’alvocat, tot i ser una planta tropical, no consumeix més aigua que els cítrics que es cultiven a l’entorn. Afirma que la producció encara és insuficient, perquè la demanda no para de créixer. Per ara, només treballa per al mercat local. Els alvocats d’Alcanar es venen, bàsicament, a les parades o directament a les botigues. És un producte de quilòmetre zero.

L’alvocat és originari de Mèxic, principal país productor. De fet, el seu cultiu s’ha convertit en un gran negoci. Se’n planten grans extensions que necessiten quantitats ingents d’aigua i això provoca sequeres i desforestació. A l’Estat espanyol, Màlaga n’és el principal productor. Ara, Alcanar comença a despuntar a Catalunya.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de 324cat (@324cat)

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -