14.3 C
Amposta

Aigües de Tortosa inicia la rehabilitació integral de l’estació de bombament al parc Teodor González

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aigües de Tortosa ha iniciat aquesta setmana els treballs per a la renovació integral de l’estació de bombament d’aigua potable situada al parc Teodor Gonzalez. Els treballs suposen l’extracció de les tres bombes existents i la substitució per tres noves bombes amb la caldereria d’acer inoxidable. A més a més, s’hi instal·la equipament electrònic d’última generació, que permetrà controlar i gestionar la instal·lació a distància.

Amb aquesta actuació, Aigües de Tortosa vol millorar el subministrament d’aigua potable al conjunt de la ciutat introduint millores pels que fa a l’eficència energètica i l’allargament de la vida útil de la instal·lació durant tres dècades més.

L’actual estació està en funcionament des del 1975 i ara es pot dur a terme aquesta actuació sense cap interrupció al subministrament. Segons ha explicat l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, que aquest dimecres ha visitat l’actuació juntament amb el gerent i el conseller delegat d’Aigües de Tortosa, això és possible després que durant els últims anys la xarxa d’abastament de tot el municipi haja incorporat nous pous a punts com el Rastre o Jesús, així com la interconnexió de l’abastament a tota la ciutat, fet que permet derivar segons les necessitats els punts de captació dels diferents pous fins als dipòsits que abasteixen el municipi. “Abans no ens ho haguessem pogut permetre, o hauríem d’haver fet aquesta substitució en molt poc temps, perquè si no hauríem corregut el risc d’haver d’aturar el subministrament en algun moment”, ha apuntat l’alcaldessa, que també és presidenta d’Aigües de Tortosa.

Els treballs comporten una inversió de 153.138 euros, a càrrec de les inversions anuals d’Aigües de Tortosa, i tenen una durada prevista de tres mesos.

Nou prototip de fonts a la via pública

D’altra banda, l’alcaldessa de Tortosa ha anunciat que Aigües de Tortosa serà present durant aquest cap de setmana a la Fira de l’Oli i de la Garrofa de Jesús. Entre les activitats que hi durà a terme destaca la presentació d’un prototip de font pública que ha dissenyat Aigües de Tortosa. Està equipat amb una placa solar, fet que permetrà tindre l’aigua fresca i filtrada. L’objectiu és anar-les implantant al municipi durant els pròxims mesos.

Juntament amb això, Aigües de Tortosa també ha produït uns gots 100% reciclables i biodegradables, fets amb farina de panís. Aquests gots serviran perquè els visitants puguen dur a terme tastos d’aigua. L’objectiu, en aquest cas, és posar en valor les millores que s’han introduït en els últims mesos a la xarxa d’abastament de Jesús, mitjançant l’ús de diòxid de clor al dipòsit situat a la partida de Sant Bernabé. Roigé ha assenyalat que, després d’aquesta millora, s’ha detectat un major consum d’aigua de l’aixeta a Jesús i ha remarcat que aquesta aigua és de molta qualitat i a més a més no té cap gust.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -