14.3 C
Amposta

Adam Tomàs: “que Amposta lidere el creixement del PIB provincial és una política de llarg recorregut”

Del preocupant 19% d'aturats al que es va arribar fa aproximadament una dècada, "ara s'ha passat a l'11%. Fa vuit anys hi havia 1.750 aturats, i el dia d'avui són 1.076", assenyalava l'alcalde

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT), al tancament de l’any 2023, situa Amposta com la ciutat de més de vint mil habitants on més ha crescut el producte interior brut (PIB), un dels principals indicadors de l’evolució de l’economia. Aquest impuls s’ha produït entre els anys 2015 i 2021, en el que la capital del Montsià ha crescut un 28,17%, passant del 442,7 el 2015 al 567,4 l’últim any comptabilitzat. Una situació que ve acompanyada d’altres dades positives, com l’atur.

Els municipis que segueixen Amposta en l’apartat del millor PIB són Calafell, amb un increment del 19,04 €, i Valls, amb un 16,63. En quart lloc, apareix Tortosa, amb un 16,52%, i ja a més distància el Vendrell (13,91%), Cambrils (13,12%), Reus (10,84%) i Tarragona (10,66%). Del quadre adjunt destaca també que Salou ha tingut un decreixement del -8,07%, i que Vila-seca s’ha estacat en un 0,9%.

Taula amb els indicadors del PIB. Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT).

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs -també director territorial d’Empresa i Treball del Govern-, ha valorat aquestes dades dient que “no només són molt satisfactòries“, sinó que “demostren que les polítiques de llarg recorregut són les que acaben transformant les societats“. “A Amposta s’han invertit molts esforços i recursos, i és important subratllar que això ha servit, als ciutadans i a la ciutat, per pegar-li la volta a unes dinàmiques de curta mirada“, mostrant ja la petjada de tota una acció de govern.

Més ajudes, menys atur

El PIB, cal recordar, és l’indicador que mesura la salut de l’economia comptabilitzant l’activitat productiva de les empreses i de diferents sectors econòmics, però no és l’única dada que constata amb dades la transformació econòmica d’un municipi on el sector primari sempre havia estat el tret més característic. L’alcalde també s’ha referit al fet que “en els darrers tres anys, les empreses ampostines han rebut 1,5 milions d’euros en ajudes“; les quals s’han traduït en una clara millora de les dades de l’atur.

Del preocupant 19 % d’aturats al que es va arribar fa aproximadament una dècada, “ara s’ha passat a l’11%. Fa vuit anys hi havia 1.750 aturats, i el dia d’avui són 1.076“, assenyalava l’alcalde. Pel que fa a la creació de nous llocs de treball, Tomàs també fa valdre “l’esforç realitzat amb la creació de l’espai del Sindicat, des d’on s’acompanya persones i empreses per millorar l’ocupabilitat i incrementar la competitivitat de la nova economia ampostina“, cada cop més creativa i diversificada.

Una altra dada positiva és l’increment d’afiliats a la seguretat social, on també s’assoleix “una altra xifra rècord“. “S’ha passat dels 7.149 afiliats el 2015, als 8.750 el darrer trimestre. Un increment de 1.601 afiliats més, acumulant un augment del 22%“, explicava també Adam Tomàs. Val a dir que Amposta és també una de les ciutats on més s’ha crescut en població d’una forma progressiva i permanent des de ja fa uns anys.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -