14.3 C
Amposta

Les Terres de l’Ebre celebren un cap de setmana d’èxit amb les seves fires gastronòmiques i culturals [ÀUDIO]

La fira Gastronòmica de la Sénia, la fira de la terrissa de la Galera, la Fira Ramadera i d’Artesania de Rasquera, la diada de l'Ostra i Expoebre han reivindicat la qualitat gastronòmica i cultural que caracteritza el territori

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest cap de setmana, les Terres de l’Ebre ha celebrat la seva riquesa gastronòmica i cultural per diferents punts del territori.

Al Montsià, s’ha celebrat la Fira Gastronòmica de la Sénia i ‘Argila’ la fira de la terrissa de la Galera.

A la Galera, la 29a edició de la Fira de la Terrissa ha aplegat també molta gent del territori, i que enguany hagi durat un dia més, ens explica Ramon Muñoz, alcalde de la Galera, ha estat en part positiu “ja que d’aquesta manera la gent que venia a comprar ha pogut fer-ho amb més tranquil·litat“. L’alcalde també ha volgut destacar la primera edició de la diada gastronòmica de l’angula, la qual incloïa una demostració de cuina de fang i el tast gastronòmic. Una jornada gastronòmica feta en col·laboració amb l’Ajuntament de la Ràpita, a qui l’alcalde ha volgut agrair i destacar “la bona harmonia que pot haver-hi entre els diferents municipis” amb l’objectiu únic de beneficiar els veïns d’arreu de la comarca pel bé d’aquesta, independentment dels colors polítics.

Ramon Muñoz, alcalde de la Galera

A la Sénia, la 20a edició de la fira gastronòmica ha sigut un èxit rotund, i així ens ho ha explicat el regidor de Turisme, Rubén Cervera qui ha volgut primer que res agrair tota la col·laboració a les entitats municipals, les tavernes i les escoles de música la seva col·laboració. Una fira on s’ha volgut reivindicar molt els orígens del poble i del territori i que ha tingut molta afluència de públic sobretot pel que respecta als showcookings amb els xefs Vanessa Bustos, Gessamí Caramès i Albert Guzman. Però tampoc s’han quedat enrere, els tasts de vins, la cursa de cavalls a l’Hipòdrom del Pla de Roquillo, i la 40 edició de la Diada del Recapte. Una fira gastronòmica on també tenir va tenir un lloc especial la música amb la celebració del Seniafest.

Rubén Cervera, regidor de Turisme de la Sénia

A la Ribera d’Ebre, ha tingut lloc la XXXVII edició de la Fira Ramadera i d’Artesania a Rasquera. Una fira que durant un cap de setmana ha fet homenatge als avantpassats que amb esforç van deixar una empremta que encara perdura. Com cada any, l’activitat amb més afluència ha estat la baixada dels ramats fins als Oriols, sense deixar de costat les degustacions de vins i de la cabra de Rasquera.

Al Baix Ebre, s’han celebrat la Diada de l’Ostra del Delta a l’Ampolla i la Fira Expoebre a Tortosa, i ambdós, han conclòs amb èxit aquesta edició.

A l’Ampolla, en la 32a diada de l’Ostra van repartir fins a 19.000 ostres, equivalent a 2.400 quilos d’aquest producte. Des de les 11 h del matí, més de 5.000 persones es van desplaçar fins al port pesquer, batent així els rècords d’assistència. Per a tots aquells que no van poder assistir, fins al 19 de maig se celebren al municipi les Jornades Gastronòmiques on participen 17 restaurants, on ofereixen aquest producte en diferents versions com a la graella, amb mousse d’alvocat, i marinades, entre moltes altres opcions.

Meritxell Faiges, regidora de Turisme de l’Ajuntament de l’Ampolla

A Tortosa, la 78a edició de la fira Expoebre va tancar les portes amb un balanç molt positiu, tant pel que fa a l’afluència de visitants com a la participació d’expositors, així ho han indicat des de l’Ajuntament de Tortosa. A més, durant cinc dies Tortosa es va convertir en la capital sostenible del sud de Catalunya, ja que la fira es va dedicar als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030.

Jordi Jordan, alcalde de Tortosa

En definitiva, un cap de setmana rodó per a les Terres de l’Ebre on s’ha reivindicat des de diferents municipis la qualitat gastronòmica que caracteritza el territori, sense deixar de costat els orígens i les tradicions que han convertit les Terres de l’Ebre en qui són avui.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -