14.3 C
Amposta

Acabades les millores d’alguns trams de la C-12 a l’Ebre amb una inversió de 5 MEUR

El secretari de Mobilitat remarca que són actuacions per donar "resiliència i seguretat" a l'eix viari ebrenc

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha visitat aquest dijous les actuacions de millora del ferm i estabilització de talussos que s’acumulen els últims mesos al tram ebrenc de la C-12. Amb una inversió enguany de prop de 5 milions d’euros, s’ha reparat i substituït el ferm del tram Tortosa-Xerta, s’està reposant el ferm del pont del Mil·lenari de Tortosa i, arran del temporal Gloria, s’han reforçat talussos als trams Tortosa-Benifallet, Gandesa-Horta de Sant Joan i Garcia-Flix. Gavín ha destacat que s’ha fet “una inversió molt ambiciosa” per dotar el principal eix viari ebrenc de “més resiliència, qualitat i seguretat”.

El Departament de Territori té previst iniciar de seguida la reposició del ferm de la C-12 entre Tortosa i Jesús i està licitant la construcció d’una rotonda a l’accés de l’EMD de Jesús (918.000 euros). Entretant, s’està redactant el projecte de transformació de tot l’Eix de l’Ebre i Ponent (C-12) amb trams de dos carrils en un sentit per facilitar els avançaments i la mobilitat, i reduir la sinistralitat de la via. La millora del ferm al tram Tortosa-Xerta ha costat 1,37 milions d’euros i estarà acabada aquest mes de desembre.

Arran del temporal Gloria i altres que el van precedir, s’han fet actuacions d’1,85 milions d’euros per reforçar els talussos de la C-12 entre Tortosa i Benifallet i Garcia i Flix però també a les carreteres TV-3531 i TV-3301, entre Gandesa i Horta de Sant Joan. “Són actuacions que per desgràcia es van haver de fer de forma immediata pels danys significatius dels temporals als eixos viaris. La lluita contra el canvi climàtic fa que calguin també actuacions per donar major resiliència a aquestes infraestructures davant dels temporals que cada vegada es produeixen més”, ha dit Gavín.

El secretari de Mobilitat ha destacat la inversió enguany a l’eix viari de les Terres de l’Ebre ha estat “ambiciosa” perquè el territori és “una cruïlla estratègica del país” entre el Corredor del Mediterrani i l’Eix de l’Ebre i Ponent, fins a la frontera francesa. “Tenim claríssim que aquesta cruïlla d’eixos de comunicació i de ciutat requereixen l’atenció principal de la Generalitat”, ha dit. “Els eixos viaris no estan tan de moda de vegades, però per carretera circula l’economia, les mercaderies i el transport públic i tot el que fem per donar més seguretat és un valor afegit”, ha destacat el secretari.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha agraït les obres que s’executen al pont, a la C-12 i a la carretera de Vinallop perquè són “importants per a la seguretat” així com els projectes que estan en tràmit com la rotonda a Jesús, el tram 2+1 entre Tortosa i Amposta, o el projecte per poder instal·lar un ascensor a la passarel·la que creua la C-12 i que dona accés als vianants a l’escola de Ferreries.

Revisió dels horaris ferroviaris

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha assegurat que “molt aviat” es farà la revisió dels actuals horaris dels trens de Rodalies i Regionals que arriben al territori. Les obres d’Adif del nou esquema de vies de l’estació de Sants de Barcelona s’han celebrat per part del Departament, però retarden aquesta revisió. “Ja tindríem ara els nous horaris, però l’endarreriment d’un mes o dos de les obres no ho permeten. Estem coordinats de forma continuada amb Adif i Renfe perquè quan acabin els treballs puguem oferir de la forma més ràpida possible nous horaris definitius, interessants, atractius i útils per a l’usuari”, ha dit.

“Hi ha una agenda infinita d’obres no executades i sóc crític amb els 10.000 milions del Pla de Rodalies de fa 10 anys del que només s’ha complert un 14%, però quan arriba el moment que Adif fa un cert canvi de tendència i es fan les obres, la posició del Govern no pot ser qüestionar les obres o dificultar-les o posar-hi pegues. Hem d’entendre entre tots que durant les obres hi ha un impacte negatiu en el servei i hem de posar paciència i maneres d’oferir serveis alternatius per sortejar els inconvenients”, ha demanat Gavín.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -