14.3 C
Amposta

Abandonen quatre gossos en una finca de Masdenverge sense menjar ni aigua

Els propietaris dels animals van tornar al seu país d'origen i van abandonar els gossos, que han estat rescatats per la Guàrdia Civil

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Agents de la Guàrdia Civil de Tortosa han rescatat quatre gossos que havien estat abandonats pels seus amos, sense menjar ni aigua, en una finca del terme municipal de Masdenverge. Els fets es remunten a la setmana passada, quan agents de servei de protecció de la natura (SEPRONA) van rebre una trucada telefònica d’una veïna de la localitat comunicant la presència de quatre gossos que es trobaven lligats en una finca i que als seus amos no se’ls veia per la zona des de feia temps.

Després de realitzar un rastreig per la finca, van poder comprovar que el lloc tenia símptomes d’estar deshabitat i els animals es trobaven en males condicions, sense disposar de xips, estaven inquiets i un d’ells tenia símptomes de leishmaniosis.

Quan els agents estaven donant menjar als aliments van apropar-se diversos veïns del lloc, comunicant que les persones que residien en aquest lloc havien marxat al seu país d’origen feia diverses setmanes, deixant als gossos lligats, sense menjar ni aigua, sent alimentats en aquest temps per alguns veïns de la zona.

Per aquest motiu es va establir contacte amb l’ajuntament de Masdenverge, per comunicar  questa incidència, informant aquest, que disposava d’un conveni amb l’associació protectora d’animals ENGRESCATS per a la recollida i cura d’animals. Un cop, els gossos estaven en mans de la protectora, van procedir a un reconeixement veterinari i verificació del seu estat de salut, quedant en dipòsit a l’espera de ser reclamats pels seus propietaris; passats 20 dies es podrà procedir a la seua introducció en el programa d’adopció, acolliment o apadrinament per assegurar-los un futur millor.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -