14.3 C
Amposta

94 denúncies a l’Ebre aquest cap de setmana per incomplir restriccions, sobretot de mobilitat

Xavier Pallarés: "El pas a la fase 2 ens permet fer més coses però, seguint les mesures d'autoprotecció i seguretat, no ens relaxem"

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El delegat territorial del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, ha valorat aquest matí la situació actual de la pandèmia pel coronavirus a l’Ebre que avui mateix ha passat a Fase2 “una situació que ens permet fer algunes coses més però, seguint al màxim les mesures d’autoprotecció i les distàncies socials. No podem pensar que ho tenim tot fet, no ens podem relaxar“. En aquest sentit, Xavier Pallarés ha destacat que “només aquest cap de setmana els Mossos encara han posat 94 denúncies, sobretot, per desplaçaments entre regions sanitàries, que estan prohibits, per tant, cal que seguim les normes establertes i extremem les mesures de seguretat“.

També avui l’administració de la Generalitat a les Terres de l’Ebre ha iniciat la recuperació gradual del treball presencial i “l’Oficina d’Atenció Ciutada, l’OAC, ha obert portes al 50% de funcionament, amb totes les mesures de seguretat per a la ciutadania i per als treballadors. Per això, demanem a les persones que vinguin a fer tràmits que ho facin amb cita prèvia. És la mesura que permet agilitzar les gestions i alhora protegeix ciutadans i treballadors” – ha comentat Xavier Pallarés que ha avançat que “si la situació es manté com fins avui, sense canvis destacats, amb tota probabilitat, a partir de l’1 de juny l’administració de la Generalitat a les Terres de l’Ebre estarà pràcticament al 100%, amb establiments de torns i potenciant el teletreball”.

Al mateix temps, el delegat del Govern també ha valorat positivament la situació sanitària a les Terres de l’Ebre ja que “ens trobem en un moment d’estabilitat, de confort; cap PCR ha donat positiu, a l’espera de les proves que es fan avui i demà als centre de menors però, fins ara, la situació ens fa ser relativament optimistes“. També el Departament de Salut ha autoritzat les visites de familiars a les residències de gent gran amb totes les mesures de seguretat: un familiar, sempre la mateixa persona, i en espais exteriors, sempre que sigui possible.

D’altra banda, la preocupació del Govern a les Terres de l’Ebre també se centra ara en la recuperació de l’activitat econòmica, “volem saber quina és la recuperació d’ERTO, quantes empreses han reobert portes i com es van recuperant els llocs de treball. Alhora ens ocupa que puguem aprofitar al màxim una temporada turística diferent, atípica però, que volem recuperar perquè és un sector molt important a les nostres comarques” – ha destacat el delegat del Govern.

Així Xavier Pallarés ha explicat que “el compromís del Govern per posar a l’agenda política la recuperació del Delta és ferm, estarem presents a la reunió de la Comissió Mixta de la Taula de Consens amb Estat i Generalitat, i esperem que es vagin implementant les mesures que han de recuperar tot el litoral ebrenc afectat pel Glòria, un actiu turístic molt rellevant al nostre territori“.

Redacció – R. T.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -