14.3 C
Amposta

Xavier Royo, alcalde de l’Aldea: “Avui les aldeanes i aldeans estem més orgullosos que mai del nostre poble”

L'alcalde de l'Aldea, Xavier Royo, ha fet balanç d'aquesta legislatura i tornarà a optar a l'alcaldia per Junts per L'Aldea

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Xavier Royo, alcalde de l’Aldea, ha confirmat que es torna a presentar a les pròximes eleccions municipals i ho farà amb la candidatura de Junts per L’Aldea. Royo es torna a presentar “per responsabilitat”, ja que ara per ara el govern local de l’Aldea s’estan cuinant projectes, subvencions i probables implantacions industrials i, segons el batlle, “l’única candidatura que pot garantir que s’acabin executant és Junts per L’Aldea”.

Durant aquesta legislatura, s’han impulsat moltes accions que han transformat urbanísticament el poble, s’han implantat o ampliat noves indústries i s’han fet millores en serveis. L’alcalde Xavier Royo ha fet balanç d’aquesta legislatura (2019-2023).

1. Pot fer una valoració general del mandat 2019-2023?

La valoració que faig del mandat és molt positiva, si hagués de resumir-ho en una frase, diria que avui les aldeanes i aldeans, estem més orgullosos que mai del nostre poble. Tal com ens vam comprometre, hem transformat urbanísticament el poble, amb un gran canvi d’imatge, hem dinamitzat econòmicament el municipi, mitjançant les implantacions industrials, que han impulsat no només llocs de treball, sinó un gran revulsiu econòmic als comerços locals i immobiliaris.

Avui, podem dir que tenim un poble millor que el que ens vam trobar fa quatre anys i que és un poble referent en molts d’àmbits.

2. Com ha afectat la pandèmia a la gestió que s’ha dut a terme des del consistori?

No ha estat una legislatura gens fàcil, no només per la pandèmia, sinó pels grans episodis de pluja, ocupacions il·legals, etc., Junts per L’Aldea era la primera vegada que governàvem i va ser una etapa molt dura, de prendre decisions valentes i no sempre ben acceptades, però que to i així natros vam tirar endavant el nostre programa de govern, en aquest sentit, puc dir, que hem executat un 95,72% del Pla d’Acció Municipal, que vam aprovar a l’inici de la legislatura.

3. Quina és la política més transformadora que ha dut a terme el seu govern?

Com he dit abans, hem transformat urbanísticament el nostre poble només en quatre anys, podria dir moltes coses, però en quedo en dos, la urbanització de l’Av. Catalunya, a part de millorar la part més degradada que teníem al llarg de l’avinguda, hem unit físicament els dos grans nuclis que tenim dintre de la població, amb voreres arbrades i un carril bici, fet que dona més seguretat als vianants i ciclistes, a més de fer més agradable aquell tram, també afegiria el Passeig i el Parc de la Via, com actuacions que han transformat el nostre poble.

4. Què és el que li ha quedat per a fer?

Si hagués de pensar en les moltes idees i projectes que tenim pensat, no acabaríem aquesta entrevista, però en quedo amb dos projectes, un és el camí escolar a l’escola 21 d’Abril, que és un nou Passeig que dotarem al poble i que ho tenim subvencionat el 100% de l’actuació i no hem pogut començar dintre d’aquesta legislatura, pels tràmits urbanístics que havíem de fer prèviament, així i tot, aquesta obra començarà dintre del segon trimestre, si un nou govern que no sigue el nostre, decideix que no es faci.

L’altre projecte és L’Auditori, que aquesta legislatura vam adquirir el lloc on ha d’anar i vam fer l’avantprojecte i que a hores d’ara estem treballant i cercant subvenciona per tirar endavant l’actuació.

5. Es tornarà a presentar com a alcaldable a les eleccions municipals del 28 de maig?

Sí, que en torno a presentar, per diversos motius, una perquè és el primer cop que en presento com a alcalde i vull que el poble en pose nota, l’altra ho faig per responsabilitat, perquè estem treballant molts de projectes, subvencions i implantacions industrials i ara per ara, l’únic grup que ho pot garantir que es porte a cap, és Junts per l’Aldea.

6. Com creu que serà el seu municipi l’any 2027?

Si en aquests passats quatre anys, l’hem canviat de Dalt a Baix, en quatre anys més, el canvi serà més espectacular i la gent s’ho creu, perquè si hi ha una cosa, és que el govern de Junts per L’Aldea, tenim molta solvència i credibilitat, perquè som un govern de fets i no de promeses.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -