14.3 C
Amposta

Les XVII Jornades i Diada del Llagostí porten a la taula el crustaci més preuat de la Ràpita

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

L’ICS Terres de l’Ebre crea una Unitat domiciliària per recollir mostres per a PCR

La Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, arran de la COVID-19, ha constituït la Unitat de Recollida de Mostres, integrada per...
- Advertisement -
- Advertisement -

El llagostí torna a prendre el protagonisme del calendari gastronòmic rapitenc en les pròximes setmanes. A partir d’aquest dissabte comencen les XVII Jornades Gastronòmiques del Llagostí, que s’allargaran fins al 8 de desembre i en les que una desena de restaurants de la població oferiran menús amb aquest emblemàtic crustaci. El tret de sortida el donarà la Diada del Llagostí, aquest dissabte 16 al Pavelló Firal, on ja es podrà degustar les tapes creades pels cuiners rapitencs.

Els representants de la Confraria de Pescadors i del Col·lectiu de Cuina han presentat el programa aquest dimarts al matí acompanyats de l’alcalde de la Ràpita. Josep Caparrós ha destacat la importància d’aquestes jornades gastronòmiques donat que el llagostí “és el producte més identitari del nostre poble”. L’alcalde ha assenyalat que “gràcies a l’esforç dels pescadors, la creativitat dels restauradors i la col·laboració de l’Ajuntament, es pot dur a terme una Diada i unes Jornades que busquen generar impactes econòmics positius a la Ràpita”.

Per la seva banda, la presidenta del Col·lectiu de Cuina Delta de l’Ebre, Imma Bòria, ha donat detalls dels diferents menús que es podran assaborir els pròxims dies a deu restaurants del municipi (Ventall Freddy, Numma by Noves Algues, Miami Can Pons, L’Alberg, Llansola, Mar y Luz, Albert Guzmán, Can Batiste, Cal Manú i Casa Ramón Marinés) i que tindran uns preus d’entre 35 i 45 euros.

A la Diada del Llagostí, les tapes tindran un preu de cinc euros i inclouran una beguda. A banda de l’oferta gastronòmica, també hi ha la possibilitat de reservar a través de l’Estació Nàutica de la Ràpita diferents Packs de Gastronatura que inclouen allotjament, menús i activitats lúdiques.

Bon any per la pesca del llagostí

L’acte de presentació ha tingut lloc a la Llotja de la Ràpita i també ha servit per donar una previsió de la temporada de captures del llagostí. El secretari de la Confraria de Pescadors Verge del Carme, Joan Balaguer, ha explicat que s’espera una “molt bona campanya”, en la línia dels últims anys. En aquesta segona quinzena de novembre ja s’han arribat als 51.000 quilos i es preveu superar a finals d’any els 54.000 quilos
capturats durant tot el 2018.

Ara, el preu de llotja del llagostí es situa entorn els 20 euros per quilo i segons Balagué és millor moment per ser previsors i comprar-los per preparar els àpats nadalencs, ja que només cal congelar-los en aigua salada. El secretari de la Confraria de Pescadors també ha explicat que aquest dissabte a les 10 hores del matí, la sala d’actes de la Llotja acull una conferència sobre la possibilitat de tornar a implementar un Pla Experimental de Pesca com el que als anys seixanta va permetre actualitzar la pesca d’arrossegament a la Ràpita. “Llavors els pescadors van millorar les seves condicions, i ara que els preus tornen a ser baixos seria bo reflexionar-hi”, ha afirmat Balaguer.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

Nou cas positiu de coronavirus a la Sénia

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre ha confirmat que hi ha un cas positiu de Covid-19 a la Sénia. Es tracta d'una...

Els positius dels dos brots a les Terres de l’Ebre tenen símptomes lleus

La Regió Sanitària Terres de l'Ebre ha informat que actualment els positius dels brots per coronavirus a les Terres de l'Ebre presenten símptomes lleus. Pel...

[VÍDEO] Un tren de Barcelona a Tortosa amb excés d’usuaris indigna la xarxa

La població comença a reprendre l'activitat després d'haver passat un llarg confinament causat per la pandèmia generada pel coronavirus, i més encara, havent passat...

Tres positius més confirmats en el cas de l’institut del Perelló, i un més al d’Alcanar

Salut ha informat que tres persones en seguiment han donat positiu en el cas del brot de l'institut del Perelló, que fins aquests moments...

La Tonyina Roja Balfegó visita més de 180 restaurants catalans

Més de 650 restaurants de tota la geografia espanyola participen, des de demà i fins al 26 de juliol, a les Jornades de la...
- Anunci -
- Anunci -