14.3 C
Amposta

Les unitats odontològiques de la primària denuncien manca de personal a l’Ebre

- Anunci -spot_img

El més vist

- Advertisement -

La UGT d’Atenció Primària a les Terres de l’Ebre, sindicat amb representació majoritària en aquest àmbit, denuncia a través d’un comunicat el “gran dèficit” d’odontòlegs, estomatòlegs, higienistes dentals i tècnics auxiliars en cures d’infermeria que pateixen al territori.

Segons l’acord signat de sortida de vaga, el 29 de novembre de 2018, s’estipula que a l’adequació de la càrrega de població assignada a cada professional anava condicionada a estudis de càrrega de treball (2019). Fins que no es disposessin dels seus resultats, s’estableix una mitjana de càlcul per una càrrega es dotarà d’un odontòleg per cada 11.000 habitants.

A les Terres de l’Ebre, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), l’any 2021 hi havia una població de 180.383 habitants, i seguint els càlculs que estableixen a l’acord, s’haurien de comptar amb 16 odontòlegs. Actualment, segons informa la UGT, la plantilla d’odontòlegs de l’Atenció Primària és de 8 persones. Per tant, s’arriba solament al 50% del que, com a mínim, s’hauria de tenir.

La UGT declara al comunicat que la població de les Terres de l’Ebre “té el mateix dret de disposar de la cartera de serveis en salut dental que a la resta de Catalunya” i reclama “les mateixes càrregues de treball i condicions laborals per als odontòlegs i els altres grups professionals que treballen a les unitats d’odontologia”.

Ara com ara, segons el sindicat, es compta amb un “dèficit de personal” i no es pot garantir “de cap de les maneres” la cartera de serveis recollida a la Llei 12/2020, del 13 d’octubre de l’atenció pública de la salut bucodental. “Tampoc es disposen d’higienistes dentals, ni es pot desplegar l’odontopediatria per manca d’odontòlegs”, conclou.

Des d’UGT Terres de l’Ebre s’exigeix a les autoritats sanitàries i a l’Institut Català de la Salut (ISC) que doti d’aquests professionals a les unitats que ho necessitin i poder desplegar tota la cartera de serveis.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -