14.3 C
Amposta

Les postres de la calera Gessamí Caramés obren la 5a edició del GastroEbre a Tortosa

Un berenar popular amb pa, oli, xocolata i sal va inaugurar unes jornades que fins dimarts endolciran Tortosa

- Anunci -spot_img

El més vist

- Advertisement -

La cinquena edició del GastroEbre, la cita professional dedicada a la cuina dolça, la pastisseria i les postres més important del territori, va obrir ahir amb la sessió magistral de la pastissera i comunicadora Gessamí Caramés (Meleta de Romer, l’Ametlla de Mar). La jove va elaborar davant un ampli nombre d’espectadors, dues postres de la terra amb oli de la DOP Terra Alta, un coc de mel i un coc de maçana.

Prèviament, les jornades, que se celebren en el marc del FestTast de Tortosa, es van inaugurar amb un berenar popular de pa amb xocolata Creo, oli de la DOP Baix Ebre Montsià, i sal, i clementines, un acte que va servir per a recordar que la cuina dolça està present a la nostra gastronomia i a la nostra societat en molts moments de la vida, com els esmorzars, els berenars o les postres d’un bon àpat.

Intensa i ben dolça segona jornada 

Per a aquest dilluns 24 de novembre, la cinquena edició del GastroEbre té reservades unes sessions de cuina en directe “molt golafres”. Més d’una dotzena de professionals passaran per l’escenari del Pavelló Firal de Remolins de la ciutat del Baix Ebre per a oferir sessions magistrals i showcookings, que també s’emetran en directe via streaming pel canal de Gastroevents.

Miquel Guarro, director de pastisseria de l’Escola Hofmann (Barcelona) serà l’encarregat d’obrir la sessió d’aquest dimarts, per a elaborar un dolços creatius i contemporanis de festucs. Seguidament, les germanes Martina, Clara i Carlota Puigvert, de Les Cols** (Olot) oferiran una sessió de postres vegetals. Sergi Vallès xef executiu d’Hotansa (Andorra) serà l’encarregat d’explicar les postres d’hotel i de restaurant, mentre que el xef Fran López (Villa Retiro*) tancarà la sessió matinal amb una sessió sobre postres cítrics i especials.

Per la tarda serà el torn d’Íngrid Serra (I+Desert, Barcelona) que parlarà sobre la Revolució de les Postres. La seguiran en l’escenari, el xef Pep Moreno (Restaurant Deliranto*, Salou), la pastissera Mariona Rodà (Catalonia Ambassador EYCA 2019); el gelater Jordi Guillem (Real Ice, El Vendrell); i Joan Estellé, professor del cicle de Cuina i Pastisseria de l’Escola d’Hostaleria Institut Dertosa, (Tortosa).

Dimarts serà la tercera i última jornada del GastroEbre, una sessió d’autèntic luxe que obrirà el pastisser Oriol Balaguer (Relais Desserts International), que oferirà una sessió titulada “Sensibilitat. Perfecció. Luxe. Sofisticació Creativa”. El seguirà Olivier Bajard (Escola Internacional de Pastisseria, Perpinyà), per parlar sobre “Quan la pastisseria i rebosteria esdevenen art”. Seguidament serà el torn de Robert Garrigosa (cap de pastisseria Le Meridien*****, Barcelona) i del mestre pastisser Valero Munté i Ivan Prats de Dolços Alemany (Amposta).

Cinc edicions consolidats a les Terres de l’Ebre

GastroEbre, que es va celebrar per primera vegada l’any 2018 a Horta de Sant Joan amb l’objectiu de promoure i difondre els productes i la gastronomia de les Terres de l’Ebre, arriba aquest 2022 com un esdeveniment consolidat, convertit ja en una cita imprescindible del calendari professional gastronòmic.

Per segon any consecutiu, l’esdeveniment està dedicat exclusivament a la cuina dolça i a la pastisseria, “com a reconeixement de la feina -tantes vegades anònima- que fan els pastissers, i els xefs pastissers dels restaurants. I no oblidem, que pràcticament sempre, ells i elles són els responsables que els comensals surtin dels seus restaurants amb un bon gust a la boca, gràcies als seus plats de cuina dolça”, en paraules dels organitzadors.

De fet, aquesta temàtica fa de GastroEbre un esdeveniment únic, ja que no se celebra cap altre d’aquest nivell dedicat a la cuina dolça, ni a Catalunya ni a l’Estat, fet que el converteix en un referent únic a escala professional.

El sopar de les estrelles, un sopar de gala per a tothom

I malgrat que les jornades de GastroEbre tenen un clar perfil professional, aquest dilluns se celebra en el marc del certamen, el típic sopar de gala obert a tothom.

El denominat Sopar de les Estrelles és, com cada edició, un àpat únic i irrepetible que comptarà amb plats dissenyats i elaborats per xefs amb estrella Michelin. En aquesta ocasió anirà a càrrec de Rafel Múria (Quatre Molins*), Fran López (Villa Retiro*), Pep Moreno (Deliranto*), i els joves cuiners i cuineres de L’Escola d’Hostaleria de l’Institut Dertosa (Tortosa).

El sopar, que es ‘maridarà’ amb vins de la DO Terra Alta, aigües i cerveses Estrella DAMM, pa del Forn Carlos Ripollés i cafè CREO, se celebrarà al restaurant Lo Racó de Mig Camí, i té un cost de 90€, amb begudes. Reserves a través del web de Gastroevents.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -