14.3 C
Amposta

La diputada ebrenca de Junts, Irene Negre, demana explicacions al Govern sobre les “suposades implantacions” al Polígon del Molló de Móra la Nova

Irene Negre: "Hem introduït una bateria de preguntes demanant explicacions sobre la indústria del polígon del Molló"

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El passat desembre un digital ebrenc informava que l’organisme Acció, depenent del Departament d’Empresa i Treball, afirmava que la reforma del Fons de Transició Nuclear va posar en perill la implantació d’una empresa multinacional al polígon del Molló de Móra la Nova, a la Ribera d’Ebre, amb la consegüent pèrdua de 650 llocs de treball. Davant d’aquesta notícia, el grup de Junts va registrar el desembre passat una bateria de preguntes al Parlament de Catalunya. Aquestes, han estat contestades per part del Departament d’Empresa al·legant a la confidencialitat de les gestions del mateix departament.

Així, aquest dimarts al Registre del Parlament han quedat registrades les posteriors preguntes parlamentàries presentades per Junts. Aquesta bateria de preguntes estan recollides mitjançant dos registres separats. Al primer registre, signat per la diputada ebrenca, Irene Negre, pregunta sobre la veracitat de la notícia en qüestió. Exactament, les preguntes que integren aquest primer registre són: “Considera que la informació d’aquesta notícia és certa?” i “Confirma el Departament que hi ha una empresa de plaques solars fotovoltaiques interessada en implantar-se al polígon del Molló?”.

Respecte a aquestes preguntes la diputada afirmava que “no pararem de preguntar fins a arribar al final de tot l’assumpte, ja n’hi ha prou de jugar amb el futur de la gent de l’Ebre”. Com s’ha dit, aquest conjunt de preguntes venen conseqüència d’una primera bateria que es va realitzar el passat 19 de desembre un cop va saltar la notícia al diari i, que el Govern no ha acabat de confirmar ni desmentir, per tant, segons Negre, això és una “manca de transparència per part del Govern”.

El segon registre de preguntes sobre la implantació d’aquesta suposada multinacional que s’havia d’instal·lar al polígon del Molló a Móra la Nova, presentades per la diputada ebrenca, Irene Negre, són: “Com gestiona el departament el principi de confidencialitat en les seves negociacions? Per què no s’ha facilitat a aquesta diputada la mateixa informació i detall de la qual disposa la premsa? Amb quin criteri anuncien a premsa la tipologia de l’empresa, el sector i els llocs de treball que hi hauria i no se’m dona aquesta informació com a diputada?”. Aquest segon registre de preguntes anava encaminat a denunciar la “falta de transparència i comunicació del Govern i especialment del Departament d’Empresa”. La diputada aldeana ha dit que “els ebrencs i ebrenques no ens mereixem aquest Govern que ens amaga informació i la transparència brilla per la seua absència”.

El cert és que després de tres mesos de l’anunci de la implantació d’una gran multinacional s’instal·laria a la comarca de la Ribera, segons informava un digital ebrenc respecte a una font d’Acció, segons el partit, “continua essent tot un misteri tot el que envolta aquesta inversió”. Un “misteri” que fa dubtar a Junts de la seua veracitat, almenys, mentre el Govern no els doni dades més concretes.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -