NotíciesSocietat

El Partit Carlí de Catalunya es referma en el federalisme

El Partit Carlí de Catalunya ha emès un comunicat on ha dit que totes les organitzacions polítiques del Congrés dels Diputats han fracassat “donada la seva capacitat d’obtenir una majoria per anomenar un president del Govern”, per tant, diuen que això “n’ha abocat a la convocatòria de noves eleccions generals”. Les enquestes diuen que auguren uns resultats sense gaires canvis, “els blocs de la dreta i l’esquerrà mantindrien resultats similars als de fa sis mesos, malgrat diferències quantitatives internes; igual situació es produiria entre el conjunt dels grups minoritaris que orienten la seva acció política en la defensa de les reivindicacions nacionals uns i regional altres”.

El Partit Carlí acusa la classe política de “club de selectes” i “desconnectats de la vida real”, a més, diu que “cauen en l’eslògan i el màrqueting i abandonen el diàleg, la proposició i el debat rigorós”. Creuen que els discursos que donen “no superen la mirada curta” i emprenen “l’ocurrència abans de l’anàlisi i la reflexió, el gag en lloc de l’argument”.

Diuen que “la comunitat, el bé comú i la defensa dels drets dels més desvalguts resta sempre en l’oblit, en darrer terme de qualsevol acció de govern”. A més, volen que “l’acció popular pel canvi ha de tornar a les comunitats bàsiques, en la subsidiarietat, en la solidaritat que no és més que expressió de la caritat i la fraternitat”.

En les actuals circumstàncies que viu Catalunya diuen que “ni la independència ni l’immobilisme constitucionalista sobre bases progressistes o conservadores, menys encara la reacció antidemocràtica conduiran a la solució de la confrontació i molt menys a cap avenç en les cotes d’autogovern de Catalunya”.

Es refermen en la seva proposta federal, “que no contempla cap de les candidatures”. I donen tot el seu “compromís a les classes popular, en la voluntat de diàleg, enfrontats a la confrontació, la imposició i la violència”.

Per acabar, demanen la participació en les eleccions optant cadascú pels candidats que considerin més dignes per delegar-los com a representants. I en darrer terme també consideren una opció plenament vàlida per manifestar la seva visió radicalment crítica el vot en blanc.

Redacció – V. Ll. S.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close