14.3 C
Amposta

“Desfilarts”: treure prejudicis sobre la compra de la roba de segona mà

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Maria Martínez és una jove de Tortosa que ja fa tres anys que organitza una desfilada de moda amb roba de segona mà, conjuntament amb Càritas. Aquest diumenge, de 12 h a 21 h, a l’Ermita de Mig Camí, tindrà lloc la 3a desfilada solidària Desfilarts.

Per conèixer de més a prop aquesta iniciativa hem parlat amb la seva organitzadora:

-Primerament, per a la gent que no et coneix, qui diries que és Maria Martinez?

Diria que Maria Martínez és una jove aficionada a la moda i amb molta il·lusió per aconseguir tot el que es proposa.

-Que és Desfilarts?

Desfilarts s’ha creat ara amb la tercera edició d’aquesta desfilada per crear una marca i que el públic en sentir la paraula “desfilarts” ja se sàpiguen del que s’està parlant.

– Tens 20 anys, aquesta serà la tercera edició que organitzes del Desfilarts, com va sorgir la idea de començar aquest projecte?

La idea d’aquest projecte en un principi era solament la desfilada, encara que no sabia on me ficava, ja que hi ha moltíssim treball detràs; ara cada vegada vull més i més, no solament vull que sigui la desfilada sinó que també l’emvolti activitats relacionades amb el món de l’art i si és del territori millor que millor.

Foto: Cedida

-Els inicis sempre són durs, com recordes la primera edició?

La primera edició sempre la recordaré amb molt de carinyo, va vindre gent molt propera, coneguts, familiars; i així la recordo, com a petit comitè, però també amb molt bona resposta del públic, va tindre molt bon resultat per a ser la primera edició.

-Com sorgeix la col·laboració amb Càritas i perquè fer una desfilada de roba de segona mà?

Va sorgir una mica en el sentit a veure que passa. Mentre feia un curs de personal shopper, l’últim dia vam anar a Càritas per veure la roba que tenien de segona mà, així que un altre dia vaig anar-hi a comprar i entre Adela (presidenta de Càritas) i jo va sorgir la idea de fer una desfilada benèfica.

-Quins són els teus objectius a curt i a llarg termini?

Els meus objectius a llarg termini es estar vivint a París i treballant com estilista, i els objectius a curt termini crec que són més avorrits que són acabar els estudis, ser feliç i adoptar dos gats.

-Creus que al nostre territori la gent està prou conscienciada?

Crec que la gent en general no està gens concienciada i menys aqui al territori que no hi ha gens de costum de comprar roba o articles de segona mà, ja que tampoc es promou.

-Quines creus que són les mancances que tenim com a territori?

Crec que hi falta molts més actes d’aquest tipus, de promoure actes solidaris, treuren’s perjudicis sobre la compra de la segona mà, també hi ha molta falta de tendes de segona mà, i ficar la compra de segona mà més en pràctica.

-Quin és l’objectiu del Desfilarts?

La finalitat de Desfilarts és crear un esdeveniment diferent del que estem acostumats a veure pel territori promovent l’art i la moda de segona mà.

-Vas començar sola i molt jove aquest projecte, com ho van viure les persones del teu entorn?

He tingut la sort que generalment les persones del meu entorn sempre m’han recolzat en tots els sentits, encara que quan tenia alguna idea em diuen que era impossible, però que igualment ho intentés.

Foto: Cedida

-Quantes paradetes hi ha i d’on són?

En aquesta tercera edició repeteixen algunes parades de l’anterior i també s’ha sumat slguna altra, i en total seran unes 10 parades.

– Per últim, com som una ràdio musical ens agradaria saber quina és la teva cançó preferida i perquè

M’agraden bastants estils musicals, però em quedo en Lo vas a olvidar de Billie Eilish i Rosalía, ja que em tranquil·litza quan més ho necessito.

Redacció- Xavi Llambrich

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -