14.3 C
Amposta

Adam Tomàs, alcalde d’Amposta, fa balanç d’un mandat “complicat”, però amb el 80% del Pla d’Acció complet  

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, es presentarà a la reelecció en les municipals del maig. Tot i que preveia estar-s’hi només dos mandats, Tomàs diu a Imagina Ràdio que vol deixar algunes coses acabades i pensa que és important “qui hi ha al capdavant de les institucions” i li agradaria poder fer un relleu “ben treballat”. A banda d’això, l’alcalde ha fet un balanç d’aquesta legislatura (2019-2023) apuntant les polítiques transformades que ha dut a terme el seu govern.

1. Pot fer una valoració general del mandat 2019-2023?

Ha estat un mandat complicat per la part de gestió, principalment per la pandèmia, però que valorem molt positivament, ja que l’hem pogut gestionar sense massa problemes. Malgrat tot hem estat capaços de complir més del 80% del Pla d’Acció Municipal i implementar polítiques transformadores, millorant moltes dades com l’atur, la implantació empresarial, la reducció de l’endeutament, l’increment de població, el creixement pressupostari i una inversió històrica de 30 milions d’euros. Hem millorat gairebé tots els indicadors econòmics i socials.

2. Com ha afectat la pandèmia a la gestió que s’ha dut a terme des del consistori? 

Ens va posar a prova i crec vam superar la crisi en nota. Hem estat reconeguts per l’Associació de Directors de Serveis Socials de l’Estat espanyol com uns dels 20 municipis més sensibles de l’estat en la gestió de la pandèmia. Això no hauria estat possible si els darrers anys no haguéssim estructurat les àrees socials de l’ajuntament.

3. Quina és la política més transformadora que ha dut a terme el seu govern?

Totes han tingut el seu accent transformador: Agenda 2030, Educació 360, SportMe, Habitatge, la manera d’entendre l’obra pública canviant les infraestructures soterrades (clavegueres, barreres arquitectòniques, pluvials, aigua potable…), digitalització, Horts socials, FabLab, Turisme Sostenible amb el vaixell elèctric, canvi de tot l’enllumenat de la ciutat, recuperació de la Val de Zafñan com a via verda, Eurovelo8, Espai Dones… n’hi ha a totes les àrees, no sabria dir-ne una.

4. Què és el que li ha quedat per a fer?

La part més urbanística: finalització del polígon de l’Oriola, finalització avinguda Josep Tarradellas entre avinguda Generalitat i Santa Bàrbara, Avinguda Catalunya, renovació i ampliació del cementeri. Principalment, la Covid-19 ens ha deixat dos anys de monogestió de pandèmia.

5. Es tornarà a presentar com a alcaldable a les eleccions municipals del 28 de maig?

Sí, perquè vull deixar algunes coses acabades i perquè penso que és important qui hi ha al capdavant de les institucions i m’agradaria poder fer un relleu ben treballat.

6. Com creu que serà el seu municipi l’any 2027? 

Crec en les polítiques de llarga mirada i no a 4 anys vista, i és el que vam iniciar el 2015. Amposta sofrirà una transformació extraordinària en els pròxims 2 anys fruit de totes estes polítiques que fa ja 8 anys que vam iniciar. El 2027 Amposta serà un referent al País en Turisme sostenible, en innovació, en educació, en cultura, en polítiques d’ocupació, en sostenibilitat… Amposta el 2027 serà una ciutat moderna.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -