14.3 C
Amposta

Xavier Faura, president del Baix Ebre, sobre el pla de la C-12: “És una millora però no la millor alternativa”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament de Territori ha presentat un pla de transformació de la carretera C-12, la comarcal ebrenca que més accidents ha acumulat durant el 2019, per millorar-ne la seguretat i la competitivitat. Començaran de seguida obres de reforç del ferm entre Xerta i Rasquera, s’estabilitzaran els talussos que ha malmès el temporal, i es faran dues rotondes d’accés a Jesús i Ascó. La inversió serà de 5,9 milions d’euros. El conseller Damià Calvet també ha anunciat que, entre el 2022 i el 2025, es construiran dobles carrils per sentit, en 12 trams, d’Amposta fins a Lleida, amb una inversió de 60 MEUR.

El programa del 2+1 s’executarà per fases a partir del 2022, quan estiguin redactats i licitats els projectes. Es consensuaran i es treballaran diferenciats en 12 trams -2 al Segrià i 10 a la Ribera d’Ebre, el Baix Ebre i el Montsià-. Es prioritzarà les zones amb més volum de trànsit, ja que les intensitats de vehicles mitjanes varien a la C-12 entre els 2.500 vehicles i els 12.600 vehicles diaris.

Hem entrevistat al president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, després que hagués expressat a través de les seues xarxes socials que considerava les inversions una millora però, a més, ha assegurat que les Terres de l’Ebre el que necessiten és el desdoblament de la via i, per tant, que passi a ser una autovia.

Faura ha dit que les mesures no els satisfan i des del territori no s’ha d’abandonar la demanda del desdoblament, ja que creu que és la solució definitiva a les mancances de la C-12. A banda, també ha dit que creu que aquesta mesura no s’efectua per falta de pressupost però que des del territori s’ha de lluitar per millorar les comunicacions i, per tant, no renunciarà mai a demanar l’autovia, fins i tot, criticaria al seu mateix partit, Esquerra Republicana, si es negués aquesta possibilitat.

Podeu escoltar l’entrevista sencera a continuació:

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -