14.3 C
Amposta

Vilalba dels Arcs, Caseres i Ascó, capdavanters en transformació digital a Catalunya

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Ajuntaments i consells comarcals de les Terres de l’Ebre han estat reconeguts com a ens capdavanters en transformació digital a Catalunya. En l’edició d’enguany s’ha reconegut 81 ens locals del país repartits en set categories, d’acord amb el nombre d’habitants dels ens i la seua naturalesa.

Vilalba dels Arcs ha obtingut la primera posició en la seua categoria, d’ajuntaments entre de 501 a 1.000 habitants; Caseres ha obtingut la segona posició dels ajuntaments d’1 a 500 habitants; i Ascó també la segona en ajuntaments de 1.001 a 5.000 habitants. Malgrat això, entre els ajuntaments de 501 a 1.000 habitants també s’ha guardonat a Ginestar, la Fatarella (Top 10) i Miravet (Top 20). Entre els ajuntaments de 1.001 a 5.000 habitants també han estat reconeguts l’Aldea (Top 10) i Xerta (Top 20). I entre els municipis de 20.001 a 50.000 habitants ha estat guardonat l’Ajuntament d’Amposta (Top 20).

Els Consells Comarcals del Montsià, el Baix Ebre i la Ribera d’Ebre també han estat reconeguts en aquesta tasca. El Montsià ha quedat en segona posició (20.001 a 50.000 habitants) i el Baix Ebre i la Ribera d’Ebre han quedat al Top 5.

L’objectiu dels Reconeixements Administració Oberta que l’AOC atorga cada any és valorar i reconèixer els ajuntaments i consells comarcals que han destacat en l’impuls de la transformació digital i el govern obert en la seua relació amb la ciutadania i en la seua gestió interna. L’acte de lliurament dels Reconeixements Administració Oberta 2021 s’ha celebrat al Teatre Auditori de Llinars del Vallès.

Durant la seua intervenció, el secretari de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, David Ferrer, ha destacat la importància d’aquest guardons “perquè cal reconèixer la feina que fan les administracions locals per transformar-se digitalment, millorar així els serveis que presten a la ciutadania i, en definitiva, avançar cap a una nació digital amb una administració robusta al servei de les persones”.

La relació completa de les administracions guardonades amb els Reconeixements Administració Oberta 2021 es pot consultar a la web en aquest enllaç.

El secretari de Polítiques Digitals, David Ferrer, durant la seua intervenció

Un índex únic a Europa per avaluar la maduresa digital de les administracions

Aquests reconeixements es donen en base a l’Índex de Maduresa Digital (IMD) que elabora l’AOC, una iniciativa única a escala europea que es determina a partir de l’anàlisi d’uns indicadors objectius, les dades d’ús dels serveis AOC i l’anàlisi dels webs dels ajuntaments i consells comarcals.

L’IMD permet avaluar amb rigor el grau de maduresa de la transformació digital d’un ens públic i ofereix així a les administracions locals informació valuosa per conèixer la seua situació, els seus punts forts i els àmbits de millora, així com per comparar-se amb altres administracions similars o bé amb les que lideren la transformació digital.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -