14.3 C
Amposta

Salut fa la petició dels terrenys per un nou hospital a Tortosa

El Departament demana una superfície d'edificabilitat de 50.000 m2 amb accés a peu i en transport públic

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament de Salut ha fet arribar a l’Ajuntament de Tortosa la petició formal dels terrenys per construir un nou hospital de referència a les Terres de l’Ebre, aquest dimarts. Com ha pogut saber l’ACN, les característiques dels terrenys que fixa Salut són una superfície de 40.000 metres quadrats amb una edificabilitat de 50.000 metres quadrats. Els terrenys han de tenir una bona connexió a la xarxa viària i accessibilitat a peu des del nucli urbà i en transport públic. El consistori respondrà la petició immediatament, aquesta mateixa setmana. Com va avançar l’alcaldessa Meritxell Roigé, oferirà uns terrenys al pla parcial Camí de Roquetes de Tortosa, que s’estén en una zona de 73.000 m2 i que compleixen amb tots aquests requisits.

Els terrenys del pla parcial Camí de Roquetes tenen parcialment la qualificació de sòl urbà residencial. L’Ajuntament de Tortosa iniciarà la modificació urbanística del POUM perquè siguin terrenys per a equipaments, un tràmit àgil i ràpid que pot estar llest en dos o tres mesos. Un cop el plenari faci l’aprovació inicial i provisional de la modificació, Urbanisme n’ha de donar el vistiplau definitiu.

La setmana passada, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va assegurar que el projecte per fer el nou hospital es licitarà a partir del 2025. La concreció del compromís va fer que l’alcaldessa de Tortosa oferís aquests terrenys per construir el nou centre hospitalari de referència. En els mesos que s’ha allargat el debat sobre les possibilitats d’executar un nou hospital a Tortosa, Roigé havia defensat que oferiria els terrenys adequats si Salut feia la petició formalment.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -