14.3 C
Amposta

[VÍDEO] Naix el poll d’àguiles marcenques dels Ports

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -


Entre la nit del divendres dia 26 de maig i la matinada de dissabte 27, després de 48 dies d’incubació, va nàixer el poll d’àguiles marcenques del Parc Natural dels Ports. La desclosa ha coincidit amb una avaria a la càmera en directe ocasionada per la pluja. Els tècnics del parc l’han pogut reparar sense causar molèsties a la nidificació.

El parc va posar en marxa a l’abril el seguiment en directe d’una de les espècies més desconegudes dels Ports. El nou projecte segueix amb una càmera web el procés de nidificació d’una parella d’àguiles marcenques i va agafar el relleu al seguiment que durant sis temporades es va realitzar d’un niu d’una parella d’àguiles calçades.

L’àguila marcenca és un gran rapinyaire forestal d’interès comunitari inclòs a l’annex I de la Directiva d’aus, és a dir, objecte de mesures especials quant a la conservació dels seus hàbitats. S’alimenta, gairebé en exclusiva, de serps, les quals detecta, captura i engoleix gràcies a diverses adaptacions morfològiques. És una au migrant transahariana i la major part dels exemplars arriben a la península Ibèrica al març, d’aquí li ve el nom de marcenca.

Naixement del poll d’àguila marcenca

Segueix aquí la reproducció en directe àguila marcenca del Parc Natural dels Ports:

En directe

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -