14.3 C
Amposta

[VÍDEO] L’Ajuntament de Tortosa desocupa la Clínica Terres de l’Ebre per a disposar de més llits

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Clínica Terres de l’Ebre, que gestiona l’Ajuntament de Tortosa, ha reduït tota l’hospitalització per posar tots els llits a disposició de la Regió Sanitària. Només queda un pacient hospitalitzat que serà donat d’alta aviat. La Clínica i també l’Hospital de la Santa Creu de Jesús s’ha preparat per donar suport hospitalari si la situació pandèmica del covid-19 s’agreuja al territori. De moment, s’han confirmat 14 casos positiu -4 dels quals hospitalitzat a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa- però l’alcaldessa Meritxell Roigé ha remarcat que “hi ha alguns casos de gent confinada a casa i pendents de resultats”. El Centre de Dia de Jesús s’ha tancat i s’atén diàriament a les famílies perquè rebin indicacions per ajudar als seus malalts.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat que els hospitals de titularitat municipal de la ciutat s’han preparat per estar a disposició de les necessitats que requereixi la regió sanitària de les Terres de l’Ebre. A la Clínica Terres de l’Ebre només s’està oferint el servei d’urgències on el nombre de pacients també s’ha reduït de forma considerable i els llits estan a disposició “del que pugui succeir” al territori. Des de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús també se cediran professionals perquè hi hagi les màximes condicions d’assistència on es necessitin.

A Jesús, la residència té totes les visites de familiars restringides excepte per aquells malalts que reben cures pal·liatives i necessiten tenir els familiars a prop però poden només entrar amb una autorització facultativa. El Centre de Dia s’ha tancat i els familiars dels pacients neurodegeneratius reben trucades i videoconferències diàries dels treballadors que també els donen indicacions per garantir-ne l’atenció continuada. Pel que fa al personal sanitari, s’han establert torns de treballadors perquè s’eviti al màxim el contacte entre equips.

Roigé ha assegurat que s’ha garantit “prou personal” als dos centres sanitaris i que estan a disposició de la regió sanitària, “sabent que és possible que haguem de posar a disposició els professionals i els llits que es puguin necessitar”. També ha remarcat les “estrictes mesures” que s’han pres a la Santa Creu de Jesús perquè la majoria dels ingressats són pacients de risc i ha demanat “paciència” als familiars que no els poden visitar.

Incidències per incomplir el confinament

L’alcaldessa de Tortosa també ha explicat que les incidències obertes per la Policia Local a persones que no complint les directrius del confinament han estat escasses. Només s’han aixecat dues actes, una a una persona que havia sortit a practicar esport i una altra per sortir a passejar però ha agraït i valorat el comportament general de la ciutadania que està complint amb les mesures determinades. Pel que fa a la resta del territori, els Mossos d’Esquadra van obrir 43 sancions.

Altres serveis a la ciutat

L’Ajuntament de Tortosa ha posat a treballar equips de guàrdia dels serveis socials, les 24 hores, per assistir les persones més vulnerables i que requereixen ajuda, sobretot aquelles que viuen soles. La borsa de voluntaris que es va obrir ja compta amb 45 inscrits tot i que només ha rebut 3 peticions d’ajuda, sobretot per a adquirir medicaments. El menjador social ofereix el servei “amb normalitat” però els usuaris s’emporten el menjar en carmanyoles.

Pel que fa a les ajudes econòmiques al comerç i les petites empreses, s’han ajornat els terminis de pagament d’impostos – IBI, vehicles, taxes d’escombraries comercials- a tots aquells que han tancat i no poden generar activitat. Tampoc es cobraran els tributs als locals del mercat municipal que estan tancats i als paradistes de les fires ambulants com tampoc les llicències per ocupació de via pública per les terrasses.

El consistori també mirarà d’avançar els pagaments per ajudar als autònoms i petites empreses amb els problemes de liquiditat i no ha rescindit cap dels seus contractes amb les empreses proveïdores ni s’han modificat les condicions.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -