14.3 C
Amposta

[VÍDEO] Imatges colpidores d’un ànec i les seues cries atrapades en un canal de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’activista ebrenc Rai López va difondre el dissabte, dia 24 d’abril, unes imatges que havia gravat ell mateix on es pot veure un ànec i les seues cries atrapades al Canal de l’Esquerra de l’Ebre. López ha fet públic el vídeo per denunciar que aquesta és una de les problemàtiques que es començarà a presenciar ara i fins al setembre als canals de reg del Delta de l’Ebre, ja que és quan els ànecs crien. Després de realitzar-lo va trucar als Agents Rurals perquè es fessin càrrec dels animals.

Per una banda, Rai López ha explicat a Imagina Ràdio que el que vol reclamar amb aquesta piulada és el soterrament de tots els canals de regadiu. L’activista assegura que “el soterrament seria beneficiós, però no solament per evitar que quedin atrapats alguns animals, sinó per evitar l’evaporació de l’aigua o que els vehicles accidentats acabin dins del canal, entre altres”.

Per la seua banda, Javier Casanova, president de la comunitat de regants de l’Esquerra de l’Ebre, ha confirmat que aquesta és una de les problemàtiques que hi ha, però assegura que s’ha avançat molt i cada vegada son menys els animals que queden atrapats als canals: “Enguany hem soterrat 15 quilòmetres i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) 2, i l’any passat en vam fer 11 o 12. A més, els caçadors també construeixen rampes perquè els animals puguin sortir”.

Casanova creu que per evitar aquestes imatges s’hi ha d’involucrar tothom, també el Parc Natural del Delta: “Des del Parc han de gestionar també aquests fets i intentar evitar-los. Nosaltres fem el que podem i actualment es queden atrapats menys animals que no pas abans”. En relació amb el soterrament, Casanova assegura que la seua intenció és soterrar tots els canals secundaris i terciaris, però no solament per evitar aquest fet, sinó per lluitar contra el caragol poma, les algues o les fuites. Malgrat tot, creu que soterrar tots els canals és impossible: “Els canals primaris no els podem soterrar perquè econòmicament és inviable. Estem parlant de milions d’euros”.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -