14.3 C
Amposta

[VÍDEO] El Mercat de Tortosa, un mercat històric i amb històries, avui a “Gent de mercats” de TV3

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Al Mercat de la Concepció de Barcelona coneixerem l’Àngels Fisas, una paradista de fruites i hortalisses amb els camps al Baix Llobregat que agrairia que els dies tinguessin 25 hores. El programa la seguirà tot un dia per veure-la compartir les feines del camp amb el seu fill i soci, el Lluís, un pagès que cultiva una trentena de varietats de tomàquets i no n’ha tastat mai ni un.

Al Mercat de la Masuca d’Igualada es coneixeran les tres generacions de les Esquius i a una altra emprenedora incansable, l’Olga Rovira, creadora del “sushi català”. Sense moure’s de la Masuca es prepararà una truita amb plantes “oblidades”; herbes silvestres recuperades per a la cuina per un grup de joves molt actiu, els de l’Eixarcolant.

Pel riu s’arribarà a Tortosa, on el mercat, un temple construït a finals del segle XIX, és tota una font de vivències, com les que expliquen la Carmencín, la Pepita o el Manolo, exparadistes, o la Carme Loras i el Jordi Sorolla, bacallaners en actiu. S’anirà fins a la Serra del Cardó i del Boix a conèixer els últims pastors de cabres d’aquells paratges, que són els pares del carnisser Julián Montero, i comprovarem com el Mercat de Tortosa segueix sent un centre de reunió i una galeria dels productes singulars de les Terres de l’Ebre. Tres mercats amb històries per triar i remenar!

El programa del Departament de Nous Formats de TV3 compta amb la col·laboració Benecé Produccions i té el suport de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, Mercabarna, la Diputació de Barcelona i la Diputació de Tarragona, la Generalitat de Catalunya, el Mercat de Tarragona, el Mercat Central de Reus, l’Ajuntament de Tortosa i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Aquest capítol de “Gent de mercats” també es reemetrà el dissabte a les 12.15.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -