14.3 C
Amposta

[VÍDEO] El fort temporal de mar trenca de nou la barra del Trabucador i incomunica les Salines de la Trinitat

El primer temporal d'aquesta tardor es viu amb molta preocupació, ja que la situació pot empitjorar els pròxims mesos

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El temporal de mar que està afectant aquests darrers dies la costa catalana ha provocat aquest dimecres el trencament de la barra del Trabucador, al Delta de l’Ebre, i com a conseqüència ha deixat de nou incomunicades les Salines de la Trinitat. El temporal continuarà aquest dijous i seguirà fins divendres a la matinada.

Aquest fet no és aïllat, ja que és una situació que porta succeint en els darrers anys i cada cop és més freqüent i provoca més estralls. A més, si no s’hi actua, previsiblement seguirà succeint en els punts més afectats per la regressió.

Al llarg d’aquest dimecres el mar ja ha provocat que el mar superés per sobre la barra del Trabucador afavorint la creació de petits galatxos, que han deixat un comunicat l’accés a les Salines. Caldrà veure com evoluciona l’afectació del temporal en les pròximes hores per comprovar si es produeix un trencament més sever de la barra. En tot cas, amb les afectacions de les darreres hores Infosa, l’empresa gestora de les Salines, s’ha vist obligada a introduir els treballadors amb l’ajut d’una embarcació, i ha hagut d’aturar les tasques de càrrega i trasllat de sal en camions, davant la impossibilitat d’entrar i sortir a les instal·lacions.

Joan Sucarrats, gerent d’Infosa, lamenta que “aquesta sigui la crònica d’una mort anunciada. Fa anys que ho estem dient. S’han de fer accions immediates si volem parar la regressió, ja que la situació és d’extrema urgència”. Sucarrats qüestiona que “les administracions no se’n vulguin adonar. La Generalitat i l’Estat s’estan discutint per les autoritzacions d’una actuació puntual de 380.000 m³ de sorra que s’hagués hagut de fer aquest estiu i aquí ningú fa res”.

Quant a les afectacions a les Salines, el gerent d’Infosa explica que “tornem a estar incomunicats. Estem utilitzant una barca per poder entrar als treballadors i hem aturat el transport de sal amb camions. Esperem que aquestes pròximes hores els danys al trabucador no siguin més grans”.

Aquesta és la primera afectació d’aquesta tardor, però veient els antecedents dels darrers anys, des d’Infosa veuen amb molta preocupació la situació que es pot produir en els pròxims mesos, d’ara fins al febrer, si no s’actua de manera urgent.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -