14.3 C
Amposta

Unió de Pagesos rebutja la línia de molt alta tensió que passaria per les Terres de l’Ebre

El sindicat reclama una millor redistribució de la producció d'energia i rebutja perdre sòl agrari

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Unió de Pagesos rebutja de traçat de la línia de molt alta tensió (MAT) que ha d’unir el parc solar fotovoltaic Jaime I a l’Aragó amb el Baix Llobregat tot creuant diverses comarques, entre elles la Terra Alta i la Ribera d’Ebre. El pas de la línia també afectaria el Camp de Tarragona, l’Alt Penedès i el Baix Llobregat. El sindicat és contrari a aquesta proposta que, alerta, “provocaria una pèrdua alarmant i irrecuperable de valor agrari de les finques per on hauria de passar la infraestructura”.

El sindicat ha expressat amb una roda de premsa des de Reus el seu punt de vista. En aquesta hi han participat el coordinador territorial a les Terres de l’Ebre, Miquel Piñol; el coordinador territorial al Camp de Tarragona, Pere Guinovart, i la responsable d’Urbanisme i Paisatge a la Comissió Permanent del sindicat, Maria Rovira. Podeu recuperar el vídeo de la roda de premsa aquí.

En la roda de premsa, el sindicat ha manifestat la seua oposició a aquest projecte i ha fet una crida a ajuntaments i entitats dels municipis que es veurien afectats a fer front comú en contra de la seua tramitació i ha recordat un cop més la seua aposta per les línies elèctriques soterrades seguint el traçat de camins per tal de no malmetre l’espai o aprofitant el traçat ja marcat per altres infraestructures ja construïdes. En aquesta mateixa línia, també ha expressat el clam sindical a favor d’un model d’energies renovables responsable i respectuós amb el territori.

Durant la compareixença, Unió de Pagesos ha denunciat la manca de respecte per la pagesia que suposa aquest pla i ha lamentat la manera com ha estat presentat, en ple mes d’agost i entorpint així que es pugui dur a terme un procés d’informació i debat suficientment ampli entre el gruix de la població que se’n veurà afectada.

El sindicat també ha alertat dels riscos que pot suposar l’establiment de les línies com ara el fet que la construcció dels traçats impedeixi el pas i l’acció de la maquinària i, a la llarga, això acabi derivant en l’abandó de superfícies de conreu. A més, el sindicat alerta que el traçat de la línia afectaria 15 espais d’interès natural del Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN), considerats d’especial protecció segons els Estudis d’Impacte Ambiental (EIA) amb un total de 8.592,52 hectàrees en l’àmbit del projecte, un 45,1 % incloses en xarxa Natura 2000 (3.875,456 ha).

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -