14.3 C
Amposta

Unió de Pagesos demana al Govern ajuts directes als afectats per la pedregada de la Terra Alta

El sindicat reclama que, a set dies del sinistre, Departament i Agroseguro accelerin la valoració dels danys

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Unió de Pagesos reclama al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural que estudiï ajuts directes per als viticultors afectats per la pedregada i la tempesta del 6 de juliol a la Terra Alta, per compensar en part el valor dels danys no coberts per l’assegurança. El sindicat estima que els danys seran generalitzats i greus als pobles de Batea i de Caseres, que disposen de 3.098 hectàrees de vinya.

El sindicat agrari alerta que, malgrat que l’assegurança actual de raïm de vinificació cobreix els danys per pedra, i la majoria de pagesos la contracten, aquesta tan sols cobreix un 45%, de mitjana, dels ingressos d’una explotació de vinya a la Terra Alta. A més, apunten que els dos anys consecutius amb sinistre encarirà la prima pels anys següents. La passada collita de raïm, el 2021, va resultar greument reduïda als municipis de Batea i Vilalba dels Arcs també per unes fortes pedregades i aiguats que van afectar el cultiu just a l’inici de la verema. Per tant, és el segon any consecutiu que els viticultors d’aquesta zona veuran molt minvats els seus ingressos, en un context d’escalada de costos i de preus del raïm que no els compensen.

Unió de Pagesos ha demanat al Departament un informe de valoració urgent dels danys, per poder disposar de dades oficials sobre l’abast de l’adversitat climàtica. Així mateix, denuncia que, a set dies del sinistre, Agroseguro encara no ha fet el peritatge. El sindicat reclama que s’acceleri la valoració dels danys perquè si es triga gaire més el verolat del raïm, dificultarà que es pugui veure el mal.

Notícies relacionades:

[VÍDEOS] El temporal deixa una espectacular pedregada al Perelló

La tempesta i la pedregada provoquen danys a 3.000 hectàrees de vinya a la Terra Alta

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -