L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària ha alertat de la contaminació d’un gelat de la marca Häagen-Dazs. En concret, recomana no consumir el gelat de vainilla de 460 mil·lilitres perquè s’hi ha detectat òxid d’etilè.
L’òxid d’etilè és una substància que pot induir càncer i que pot causar mals de cap, vòmits o nàusees i s’ha detectat en alguns lots de productes que provenen de França. L’origen de la contaminació es troba en l’extracte de vainilla de Madagascar que s’utilitza.
Fins ara a Catalunya i a Espanya no s’ha detectat cap cas d’intoxicació relacionat amb aquest gelat de Häagen-Dazs, però ja s’està retirant dels comerços i en cas de tenir el gelat a casa es recomana retornar-lo.
⚠️ Ampliación de información sobre la alerta por presencia de óxido de etileno en helados de vainilla de la marca Häagen-Dazs.
Consulta los datos actualizados de los productos implicados ⬇️
🚫 No consumir
📌https://t.co/Kqtpp76dEz pic.twitter.com/8jqeqpbFXm
— AESAN (@AESAN_gob_es) July 12, 2022