14.3 C
Amposta

Una veïna de Tortosa troba a casa una granada de mà de la guerra civil

L'artefacte va ser localitzat a les golfes d'un habitatge a Tortosa durant uns treballs de neteja

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Agents del Grup de Desactivació d’Explosius (GEDEX) de la Guàrdia Civil de Tarragona van destruir una granada de mà de la guerra civil que una persona havia localitzat a les golfes del seu habitatge a Tortosa mentre duia a terme tasques de neteja.

Els fets es remunten aquest dimarts a la tarda, quan una veïna de la localitat va alertar la Guàrdia Civil de la descoberta del que podria ser un artefacte explosiu, localitzat quan feia treballs de neteja a les golfes de casa seua.

Després de fer-se càrrec de la incidència, personal del GEDEX va verificar que efectivament es tractava d’una granada de mà de la guerra civil espanyola, en mal estat de conservació, però que mantenia totes les seues propietats explosives, procedint a la seua retirada i posterior destrucció en un lloc habilitat. La celeritat amb què va actuar el personal especialista va evitar una possible explosió incontrolada.

Davant aquestes situacions, la Guàrdia Civil posa de manifest que la col·laboració ciutadana és clau per localitzar i destruir aquest tipus de material, tenint en compte que aquest material segueix en la majoria dels casos conservant les propietats explosives per a les quals van ser fabricats i poden ser perillosos.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -