14.3 C
Amposta

Una quinzena de joves recuperen les barraques de pedra seca d’Amposta

En aquest camp de treball a Amposta hi han participat joves de 14 a 17 anys

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Una quinzena de joves de diferents punts de Catalunya han participat des del passat 15 de juliol fins aquest divendres dia 29, al camp de treball “Rehabilitació de barraques de pedra d’Amposta”, organitzat per la Direcció General de Joventut i gestionat per la Fundació Escolta Josep Carol amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta i el Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià.

Durant quinze dies, els joves s’han endinsat en un projecte que té la voluntat de reconstruir i conservar les estructures de pedra en sec del terme d’Amposta, alhora que donar-los-hi un valor patrimonial, cultural, pedagògic i turístic. Reconeguda per la UNESCO com a patrimoni cultural immaterial, la tècnica de la pedra seca permet realitzar diferents tipus de construccions que, al llarg dels segles, han configurat els paisatges agrícoles i ramaders del Montsià. Així, a banda de reconstruir les barraques i dignificar els espais on s’ubiquen, durant el camp de treball també s’ha intentat potenciar les construccions de pedra seca com a refugi de la biodiversitat, ja que, gràcies a la seva estructura constructiva, la pedra és un hàbitat idoni per a plantes i animals.

A més de treballar en la recuperació d’aquests espais patrimonials, els joves també han dut a terme activitats de companyonia, coneixença i cohesió, així com sortides pels espais naturals de la zona o jocs de nit. Tanmateix, al llarg d’aquests dies les persones participants s’han allotjat a l’Escola Agrària d’Amposta.

Notícia relacionada

Amposta rehabilitarà les barraques de pedra seca amb un camp de treball aquest estiu

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -