14.3 C
Amposta

Una quarantena de restaurants acullen les Jornades de la Galera de les Terres de l’Ebre

Les viles marineres d'Alcanar, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i Sant Carles de la Ràpita, amb la coordinació del Patronat de Turisme de la Diputació a les Terres de l'Ebre, promocionaran el consum d'aquest crustaci al públic comarcal a través de menús gastronòmics

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els restaurats d’aquests quatre municipis turístics no volen deixar passar l’oportunitat de tornar a treballar plegats per oferir un any més, una proposta autèntica lligada a la identitat marinera del litoral ebrenc. Tot i les restriccions de mobilitat fora de la comarca els restauradors volen mantenir aquestes jornades gastronòmiques manifestant el seu compromís amb la cuina de proximitat i el producte local. Enguany s’hi sumen una quarantena de restaurants dels municipis d’Alcanar, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Sant Carles de la Ràpita, que participaran enguany en les VIII Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l’Ebre entre els dies 5 i 28 de març (www.terresdelebre.travel/jornadesgalera). Es tracta d’una iniciativa dels ajuntaments dels quatre municipis que pertanyen al programa viles marineres, i compta amb la coordinació del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a les Terres de l’Ebre.

Els restaurants participants oferiran menús gastronòmics on la galera serà protagonista i es maridarà amb vins de la DO Terra Alta i altres productes locals i de qualitat com l’arròs, la carxofa o l’oli d’oliva verge. Les diferents propostes gastronòmiques inclouran menús amb un ventall de preus que anirà dels 25 als 45 euros.

Viles marineres i una identitat pròpia vinculada al mar

Alcanar, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Sant Carles de la Ràpita formen part de les poblacions reconegudes per l’Agència Catalana de Turisme com a viles marineres. Aquesta marca reconeix els municipis que conserven viva la cultura lligada a les tradicions pesqueres i que han sabut mantenir els seus espais naturals i patrimonials, tot oferint experiències i vivències vinculades als valors de la vida marinera. Els quatre municipis de les Terres de l’Ebre que en formen part organitzen accions conjuntes que refermen el seu caràcter amb propostes, entre d’altres, com l’organització de les Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l’Ebre.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -