14.3 C
Amposta

Una persona de Tortosa o Amposta pagarà gairebé el doble que un madrileny en impostos

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El president de la patronal catalana Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, va aprofitar el mes passat, en primera assemblea de l’entitat de 2020, per llançar una ofensiva contra l’increment d’impostos per a ciutadans i empreses que preparen el Govern central i el català, i va fer especial èmfasi en els plans de la Generalitat per ser els més concrets i avançats.

En aquest sentit, ha lamentat que els catalans hauran de pagar fins a més del 90% més que els madrilenys si es compleix l’augment de la pressió fiscal anunciat pel vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, a través dels pressupostos de Catalunya per al 2020.

Aquest càlcul respon a la suma dels increments previstos i fiscalitat preexistent en l’IRPF, Patrimoni, Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats, i Successions i Donacions.

Els habitants de Tortosa o Amposta, i en general, de totes les Terres de l’Ebre i de tot Catalunya paguen un 233% més que els madrilenys en l’Impost d’Actes Jurídics Documentats

Sánchez Llibre ha repassat que els catalans paguen un 40% més que els ciutadans de Madrid entre renda i patrimoni, impost aquest últim que no es paga en la comunitat madrilenya, un 66% més en transmissions patrimonials, i un 233% més en actes jurídics documentats, a més que els catalans paguen successions i donacions, i els madrilenys no.

Ha incidit que la comparació amb Madrid respon al fet que és una comunitat amb un pes econòmic similar al de Catalunya en el conjunt de país, i ha lamentat que la pressió fiscal que es prepara per a Catalunya “serà insuportable” i “ofegarà als ciutadans, empreses, autònoms i economia productiva”, minant la competitivitat de Catalunya no només amb altres països de la Unió Europea sinó entre comunitats autònomes dins d’Espanya.

“Els ciutadans de Catalunya no podem suportar més pressió fiscal; l’actual ja és excessiva”, ha afirmat, i ha advertit “conseqüències econòmiques molt negatives”. Ha insistit que, si la Generalitat necessita més recursos, pot aconseguir-los a través de la lluita contra el frau fiscal i reclamant més recursos a l’Estat, ja sigui a través d’un nou sistema de finançament autonòmic o altres pactes. També va emplaçar a reduir la despesa de l’administració pública i reformar-la per guanyar eficiència, i va fer extensius aquests consells al nou Govern estatal de coalició entre PSOE i Podem.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -