14.3 C
Amposta

Una nova calorada marcarà l’inici d’agost a l’Ebre amb valors que fregaran els 40 graus

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest juliol passarà a la història com un dels mesos més calorosos que s’hagin mesurat mai a Catalunya. Amb dades des del 2009 no hi ha hagut cap altre mes tan càlid com aquest. La mitjana de temperatura a Catalunya d’aquest juliol (24 graus) supera els 23,5 que hi va haver el juliol del 2015, segons les dades de les 87 estacions del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat). Cap agost dels últims 13 anys ha tingut una mitjana de temperatura que hagi arribat a 23 graus. L’històric Observatori de l’Ebre de Roquetes ha registrat el mes més calorós dels seus més de 100 anys de dades. Els 28,8 graus d’aquest juliol superen els 28,5 de l’agost del 2003.

Després d’uns dies de calor continguda, comencem l’agost amb una nova pujada dels termòmetres a les Terres de l’Ebre i al conjunt del país, que tornaran a situar-se en valors per sobre del que seria habitual per l’època. Els mapes actuals indiquen que la calorada s’allargarà gairebé tota la primera quinzena del mes.

La calor més intensa la viurem a mitjans de setmana, és a dir, el dimecres. Es tractaria d’una calorada una mica menys intensa que la que es va registrar durant la segona onada de calor, que va començar a mitjans de juliol. Pel que fa als mapes, marquen valors de 40 graus per dimecres a Ponent i alguns punts de l’interior de les Terres de l’Ebre. El Meteocat ha activat l’avís per calor, de moment, en quatre comarques lleidatanes.

El repunt de la temperatura de la primera part de l’agost podria marcar la tendència global del mes. Els mapes estacionals indiquen temperatures per sobre de la mitjana per al conjunt del mes. Segurament tindrem un agost normal o lleugerament més sec, tot i que no totes les previsions apunten aquest escenari.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -