14.3 C
Amposta

Una farmàcia de les Terres de l’Ebre es nega a vendre mascaretes a les persones d’origen asiàtic

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La setmana passada vam publicar dues notícies, una era sobre l’esgotament de tota classe de mascaretes en moltes farmàcies de les Terres de l’Ebre. La causa de què actualment no en queden a gairebé cap farmàcia és la falta d’aquest producte en les diferents empreses distribuïdores i, per tant, no en poden subministrar. En una segona notícia, vam destacar el cas de la Farmàcia Albella d’Amposta, la qual, malgrat aquest panorama força generalitzat, disposava de molts exemplars de mascaretes de dues classes.

Una de les poques farmàcies ebrenques que encara disposava de mascaretes, va expressar explícitament que no venia ni vendria aquest material a les persones asiàtiques que volguessin comprar-lo per dur-les o enviar-les al seu país d’origen. Desconeixem els motius, però aquest fet és un acte racista com els que porten denunciant fa molts anys els col·lectius antiracistes, com SOS Racisme. Aquesta organització, per exemple, ha llençat campanyes perquè la població denunciï aquest tipus de casos i evitar que aquestes situacions discriminatòries formin part de la realitat quotidiana. Per tant, des de la redacció d’Imagina Ràdio ens veiem amb l’obligació moral de difondre i denunciar el racisme que porta implícit aquesta lamentable actitud.

Malgrat això, malauradament no és el primer atac racista que ha aparegut a Catalunya arran del coronavirus, ja que l’alerta sanitària va proliferar diferents denúncies a través de les xarxes socials de casos de xenofòbia i racisme vers la comunitat asiàtica. A Twitter i Instagram es va estendre l’etiqueta #nosoyunvirus i la seua versió anglesa, #imnotavirus, per donar-hi visibilitat.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -