14.3 C
Amposta

Una exposició denuncia l’abandonament del patrimoni al Campus Terres de l’Ebre de la URV

L'exposició "Patrimoni contra les cordes" es podrà veure al Campus Terres de l'Ebre de la URV del 4 al 18 de maig

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

En el marc de la Capital de la Cultura Catalana 2021, Tortosa acollirà tres jornades de debats, presentacions, reflexions, tallers, visites i exposicions sobre la cultura, patrimoni i recerca local. El Recercat, organitzat per l’Institut Ramon Muntaner, del 7 al 9 de maig vol ser un punt de trobada d’aquests centres, i a la vegada difondre i reivindicar la seua tasca, sovint invisibilitzada i poc reconeguda.

Enguany el Recercat tornarà a ser en format híbrid, amb activitats presencials que també es podran seguir virtualment. Una de les activitats que tindrà lloc és l’exposició “Patrimoni contra les cordes”, que vol denunciar l’estat d’abandonament en què es troben alguns elements patrimonials. Es podrà veure al Campus Terres de l’Ebre de la URV del 4 al 18 de maig.

L’exposició “Patrimoni contra les cordes” és una iniciativa de la Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià (FedinesPV) per donar a conèixer la situació en què es troba el patrimoni i, per tant, fer-ne una denúncia pública. Aquesta iniciativa ha comptat amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana i l’Institut Ramon Muntaner (IRMU).

Al País Valencià existeix una gran quantitat de patrimoni amenaçat que, per diversos motius, no està sent protegit. Aquest patrimoni, i l’estat en què es troba, és el protagonista de l’exposició que està concebuda per recórrer el territori amb facilitat i que compta amb un catàleg en forma de fitxes i d’unitats didàctiques per treballar-la amb l’alumnat.

Com que el contingut de l’exposició s’ha fet a partir del material aportat pels centres d’estudis locals i comarcals, la iniciativa també serveix per realçar la feina que aquests estan fent arreu del territori, ja que son un primer baluard en la salvaguarda del patrimoni que està “contra les cordes”. Així mateix, en donar una visió ampla i estesa de la riquesa patrimonial, de les problemàtiques compartides, i de la feina que s’hi fa, també és un exemple de cohesió i treball de col·laboració.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -