14.3 C
Amposta

Una errada en la plantilla de respostes del MIR obliga a allargar l’examen un quart d’hora

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

Els més de 35.000 examinands de la Formació Sanitària Especialitzada, el MIR i la resta d’especialitats, es van trobar amb errors en la plantilla de respostes d’aquestes proves celebrades aquest dissabte. En concret, la casella 190 i la casella 205 estaven duplicades, i en canvi, mancava la 206. Segons han confirmat fons del Ministeri de Sanitat, l’error es va detectar aquest mateix dissabte al matí, en obrir les caixes de les plantilles de resposta. A totes les aules on s’estaven fent les proves es va explicar l’errada i es van donar les instruccions de respondre de forma correlativa. Per compensar, es va allargar en quinze minuts el límit de temps per fer l’examen.

L’errada va afectar totes les especialitats, és a dir, de biologia, infermeria, medicina, psicologia, química i radiofísica, ja que el full de respostes és comú. Diversos estudiants i metges correctors ho han fet públic a Twitter i s’han mostrat molestos per l’errada. També s’ha destacat que a l’examen de medicina va aparèixer una pregunta sobre homeopatia. Es demanava, en aquest cas, que s’assenyalés la resposta incorrecta d’entre quatre afirmacions, tres de les quals, posaven en dubte la seva eficàcia.

Des del Ministeri de Sanitat també han apuntat que en cada prova es fan unes ”preguntes de reserva” per possibles conflictes en preguntes o respostes i que, en aquesta ocasió, no es van utilitzar.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -