14.3 C
Amposta

Una de les principals causes de mort a les Terres de l’Ebre son els tumors

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta ha acollit avui la conferència debat “De què morim i on passem els darrers dies de vida? Dades de mortalitat de Catalunya i de les Terres de l’Ebre”, a càrrec d’Anna García-Altés, directora de l’Observatori del Sistema de Salut de Catalunya, de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitària de Catalunya (AQuAS) del Departament de Salut.

Aquesta conferència s’emmarca dins de les accions de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre per donar a conèixer als professionals del territori l’Observatori de la Mort, així com potenciar unitats d’acompanyament al final de la vida com el PADES. La conferència debat ha comptat, precisament, amb l’assistència de professionals d’atenció primària, PADES, pal·liatius, personal d’oncologia i membres del comitè d’ètica.

Segons les dades exposades per García-Altés la Regió Sanitària Terres de l’Ebre va tenir, el 2017, 2018 defuncions de les quals 959 van correspondre a dones i 1.059 a homes. L’esperança de vida de les dones a les Terres de l’Ebre és de 85,7 anys, mentre que la dels homes és de 80,3 anys, fent una mitjana d’esperança de vida de 82,9 anys.

Les primeres causes de mort a les Terres de l’Ebre per sexe són, en les dones, malalties de l’aparell circulatori amb 309 morts el 2017; tumors, amb 180 morts el 2017; i malalties de l’aparell respiratori amb 91 morts el 2017. En els homes les principals causes són malalties de l’aparell circulatori, amb 599 morts el 2017; tumors amb 466 morts el 2017 i malalties de l’aparell respiratori, amb 202 morts el 2017.

Pel que fa al lloc de defunció, en dones, a les Terres de l’Ebre el 29,9% moren al domicili particular, el 44,5% moren al centre hospitalari, el 27,3% moren a la residència sociosanitària i el 4% ho fan en altres llocs. Així mateix, pel que fa als homes, el 27,4% moren al domicili particular, el 51,1% ho fan al centre hospitalari, el 17% ho fan a la residència sociosanitària i el 5,5% en altres llocs.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -