14.3 C
Amposta

Un veí de Tortosa, condemnat a presó per haver provocat la mort d’una gossa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Un veí de Tortosa ha estat condemnat a sis mesos de presó i a pagar una multa per haver repartit esquers amb verí per controlar la població de raboses. També a indemnitzar Paz Montserrat, propietària de dues gosses que van enverinar-se. Això és el que ha explicat TV3 al Telenotícies Comarques d’aquest dimecres 18 de gener.

Els fets, segons explica la notícia, van passar el juliol de fa tres anys, quan Paz passejava per la serra de Cardó de Tortosa amb les seues gosses, la Gala i la Lia, les quals van ingerir un esquer enverinat que un home havia repartit en una finca. Una de les gosses va sobreviure, però l’altra va morir després d’una agonia dolorosa.

Montserrat espera que la sentència pugui tenir un efecte “dissuasiu” per si “a algú se li acut fer una barbaritat d’aquestes”. L’ús de verins és il·legal i pot comportar penes de presó d’entre 4 mesos i 2 anys, sancions econòmiques i la inhabilitació per caçar o pescar entre 1 a 3 anys. Tanmateix, però, és una pràctica, malauradament, bastant estesa, segons han detallat els Agents Rurals a TV3, fins al punt que tenen un grup especial d’investigació de verins.

Cada any reben entre 120 i 150 denúncies. I pensen que “segurament hi ha molts més casos que passen desapercebuts” perquè la gent denuncia, sobretot, “aquells que afecten animals de companyia”. El més habitual és l’ús d’un verí barrejat amb un esquer, sovint carn picada per atreure els animals.

Miquel Àngel Garcia, cap dels Agents Rurals a les Terres de l’Ebre, diu a TV3 que aquest és un mètode no selectiu i massiu que pot matar espècies protegides i tenir efectes sobre animals de companyia i també sobre espècies cinegètiques que són de consum humà, com el conill. És el cas d’un pagès de Roquetes, denunciat per controlar la població de conills amb raticida. Van trobar tres conills morts, però també una rabosa. Els experts alerten que per evitar altres conseqüències negatives cal controlar la població, per exemple de conills, amb mètodes legals i selectius, com poden ser les trampes o la caça.

Redacció / CCMA

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -