14.3 C
Amposta

Un sol centre acreditat en tot l’Ebre per fer proves homologades de la Covid-19

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El certificat Covid és una eina cada vegada més estesa a Catalunya com a mètode substitutori de les mesures més restrictives que ja s’han implantat des de l’inici de la pandèmia, com la limitació d’activitats o d’horaris. De moment, aquest certificat s’ha de presentar si es vol accedir a un local d’oci nocturn o a qualsevol festa nocturna amb ball o també a l’hora de viatjar a altres països. A més, aquest mateix dimecres el Govern ha anunciat que ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que aquest també sigui necessari per accedir a banquets, celebracions i actes socials en hotels i restaurants amb ball.

La Generalitat ha fet una llista de centres homologats on es poden fer les proves TAR o PCR per obtenir el certificat de prova diagnòstica Covid-19 negativa. Aquest llistat està en contínua actualització i ampliació i és possible que es vagin afegint nous centres. A les Terres de l’Ebre solament n’hi ha un d’acreditat, aquest és el Deltamedic, a Sant Carles de la Ràpita, situat a la plaça del Coc número 3. Segons han informat Imagina Ràdio des del centre, durant el mes d’agost van realitzar 295 TAR i 26 PCR, al setembre 102 TAR i 17 PCR i a l’octubre 30 TAR i 6 PCR. La majoria eren per a viatjar, ja que malgrat estar vacunats amb pauta completa, en alguns països, com el Regne Unit i França, demanaven proves negatives de la Covid-19 a tothom.

El certificat Covid demostra que la persona disposa de la pauta completa de la vacuna contra la Covid-19 o que s’ha realitzat una prova diagnòstica i ha sortit negativa. Aquest es pot obtenir a La Meva Salut, dins les seccions Informes i resultats i de Vacunes i certificat Covid digital UE. En cas de no disposar-ne, el podràs obtenir a certificatproves.catsalut.gencat.cat. Aquest URL també el facilitarà el centre homologat que realitzi la prova.

El certificat de prova diagnòstica Covid-19 negativa té diferents caducitats, segons el tipus de prova, el test d’antígens (TAR) 48 hores i la PCR 72 hores. Per tant, la persona se l’hauria de realitzar com a molt aviat dos o tres dies abans d’utilitzar-lo.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -