14.3 C
Amposta

Un projecte vol donar visibilitat a les dones arrosseres del Delta de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El conreu de l’arròs està molt masculinitzat, però també hi ha dones que s’hi dediquen i s’han unit per donar visibilitat a la seua feina a través d’un projecte conjunt que es diu Dones Arrosseres del Delta de l’Ebre. TV3, al Telenotícies Comarques d’aquest dimarts 6 de setembre, ha emès un reportatge explicant aquesta iniciativa innovadora.

Una dotzena de dones vinculades al sector de l’arròs s’han unit per cultivar una hectàrea i mitja i comercialitzar el seu arròs. Cadascuna domina una àrea i s’han repartit les tasques, d’aquesta manera tiren endavant l’explotació que porten entre totes. Tot va sortir d’una proposta que va fer l’artista Jaume Vidal per visibilitzar les dones arrosseres.

Dones Arrosseres del Delta de l’Ebre | TV3 (Telenotícies Comarques)

Susanna Castells, una de les participants de Dones Arrosseres del Delta de l’Ebre, ha detallat a TV3 que les dones han anat desapareixent dels camps d’arròs per culpa de la maquinització, entre altres aspectes, però hi ha unes quantes que continuen i tiren endavant amb il·lusió la seua feina. Aquest grup els ha permès gaudir i, a més, reivindicar el paper de les dones arrosseres del Delta.

Tot i sembrar tard, la planta evoluciona bé i a la tardor confien segar la producció que es comercialitzaran sota un segell propi, l’Essència. També engegaran un micromecenatge per tirar endavant el projecte i d’aquesta manera que sigui més participatiu.

Podeu veure el reportatge sencer aquí:

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -