14.3 C
Amposta

Un monòlit als soldats italians de Mussolini seria l’últim vestigi franquista que el Govern vol retirar a Horta de Sant Joan

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Horta de Sant Joan (Terra Alta) és un dels sis municipis catalans que ha rebut un requeriment de la Direcció General de Memòria Històrica del Ministeri de Justícia perquè elimini els vestigis del franquisme que encara queden al seu espai públic. L’Ajuntament intueix que es tractaria del monòlit d’homenatge a la Divisió Littorio, unitat de voluntaris que Mussolini va enviar per ajudar les tropes franquistes durant la Guerra Civil espanyola, que està situat a la zona del Castell. El monument està format per unes pedres adherides a una paret amb l’escut i el lema de la divisió feixista. El consistori estudia quin tipus d’acord fa falta per retirar-lo. A títol individual, algun veí ja ho havia reclamat..

Tot i que és un monument que “passa desapercebut” i està integrat amb normalitat pels veïns de la zona, l’Ajuntament no vol donar marge a que es converteixi en un espai de demostracions favorables al feixisme i es mostra convençut de retirar-li. En alguna ocasió, han aparegut al lloc pintades contràries al monòlit.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -