14.3 C
Amposta

La drassana Nicolau de la Ràpita reprèn l’activitat mesos després que el foc calcinés les seves instal·lacions

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -
La drassana ‘Astilleros Nicolau’ de Sant Carles de la Ràpita (Montsià) ha reprès l’activitat després de perdre les seves instal·lacions de la carretera del Poble Nou, en un incendi, el juny passat. L’empresa s’ha instal·lat a l’antiga nau de la TAC, a la punta del moll comercial de la Ràpita. Ports de la Generalitat els ha cedit les instal·lacions, de 1.200 metres quadrats, i es preveu produir a ple rendiment en un mes. Astilleros Nicolau ha renovat el procés de producció amb maquinària robotitzada pionera en la construcció naval d’embarcacions pesca, i també doblarà la plantilla per accelerar l’entrega de les embarcacions que tenia en construcció en el moment de l’incendi.

Els responsables de l’empresa han reconegut que no ha estat fàcil trobar les instal·lacions adequades, per capacitat, alçada i ubicació, ja que havien d’estar a prop del mar. Astilleros Nicloau és una de les empreses pioneres del sector i amb la renovació de la maquinària preveu millorar la qualitat i el preu, perquè es reduirà el temps de producció.

La drassana es va fundar l’octubre del 1917 i es dedica a la fabricació d’embarcacions de polièster reforçat amb fibra de vidre. Produeixen, cada any, de mitjana entre sis i vuit vaixells de pesca professional i d’aqüicultura, i abasteixen sobretot el mercat del litoral català i valencià, les Illes Balears i el nord d’Àfrica.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -