14.3 C
Amposta

PDeCAT critica que Esquerra no vulgui l’abocador a Riba-roja però sí un parc eòlic a La Fatarella

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Partit Demòcrata a les Terres de l’Ebre ha emès un comunicat on ha volgut posicionar-se respecte les informacions dels últims dies, i donar resposta “als comunicats de premsa d’ERC” i respondre a la seva petició de dimissió del director dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat, Antonio Suárez.

El PDeCAT reitera que tota la tramitació administrativa del dipòsit controlat de Riba-roja s’ha realitzat per part del Departament de Territori i Sostenibilitat, i es va dur a terme en anterioritat al nomenament d’Antonio Suárez com a director dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat. Volen ressaltar de nou i davant l’opinió pública, que aquestes actuacions van ser objecte d’exposició pública i dels corresponents períodes habilitats per a la presentació d’al·legacions.

Per altra banda, expressen que la tramitació administrativa del dipòsit controlat de Riba-roja es va efectuar en anterioritat a les diferents resolucions judicials sobre el dipòsit controlat de Vacamorta. Per tant, diuen, “es tracta de dos projectes independents l’un de l‘altre”.

El Partit Demòcrat confia plenament en el Govern de la Generalitat (govern de coalició entre JxCAT i ERC) en la seva capacitat per proposar la millor forma d’execució de la sentència de Vacamorta des d’una perspectiva ambiental i territorial, minimitzant l’impacte ambiental. En aquest cas “estem convençuts que el trasllat de residus des de l’Empordà fins a la Ribera d’Ebre no és una opció ambientalment i territorialment factible”.

I per últim, destaquen que des de l’Ajuntament de La Fatarella s’han iniciat els tràmits administratius d’implantació d’un nou parc eòlic a la Terra Alta. Aquesta acció ve donada després que el Consell Comarcal de la Terra Alta aprovés per unanimitat blindar la comarca de noves instal·lacions eòliques, un pacte ratificat pel mateix Ajuntament de la Fatarella. A més, cal recordar que des de la Diputació de Tarragona, ERC va votar a favor contra la massificació eòlica a la Terra Alta.

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -