14.3 C
Amposta

Un falcó perdiguer mata els dos pollets d’àguiles calçades dels Ports

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El divendres al vespre, dia 9 de juliol, poc abans de fer-se fosc, una femella de falcó perdiguer o astor va fer caure del niu els dos polls d’àguiles calçades del Parc Natural dels Ports. L’estratègia és la mateixa d’altres anys. Gràcies a la seua agilitat en el vol dintre del bosc, fa fora la femella del niu per després capturar els polls. En la part final del vídeo, fora de càmera, se sent com l’àguila calçada i el falcó perdiguer es barallen.

A la matinada següent personal del Parc amb l’ajut d’un gos de mostra va trobar els dos pollets morts a uns 35 metres del niu. Tenien diferents fractures, però no estaven depredats. El falcó perdiguer és un rapinyaire forestal resident al Parc Natural dels Ports. Hi ha una parella de falcons perdiguers que nidifica en un bosc pròxim, que actualment té pollets que ha d’alimentar. Tant el falcó com la calçada son depredadors situats al capdamunt de la cadena alimentària. Totes dues son espècies protegides i, tot i que la calçada és d’interès comunitari a la Unió Europea, cap de les dues es considera amenaçada.

Aquesta càmera és una petita finestra a la natura i, una vegada més, la línia entre presa i depredador no és tan clara. Enguany aquesta parella de calçades no ha tornat a tenir sort, però n’hi ha d’altres que sí.

26/04/2018. Atac d’un falcó perdiguer a la femella

25/05/2018. Segon intent d’atac d’un falcó perdiguer

 

11/07/2019. Un falcó perdiguer fa caure un poll del niu

26/06/2020. Un falcó perdiguer s’emporta el poll del niu

 

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -