14.3 C
Amposta

Un estudi revela el símptoma més comú del coronavirus lleu, i no és la tos seca

Aquest símptoma el tenen el 86% de les persones amb Covid-19 lleu

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Un estudi recentment publicat al Journal of Internal Medicine ha confirmat quin és el símptoma més comú en els casos lleus de coronavirus: la pèrdua del sentit del gust i de l’olfacte.

En concret, i segons el document, el 86% dels contagiats lleus amb la malaltia van experimentar aquest símptoma, encara que el 95% dels afectats van recuperar el gust i l’olfacte en els sis mesos posteriors.

L’estudi s’ha realitzat a partir de l’anàlisi de 2.500 pacients de 18 hospitals europeus i es van considerar casos lleus aquells en què no hi havia evidència de pneumònia viral o pèrdua d’oxigen i en els quals el pacient va poder recuperar-se a casa.

En la majoria dels casos l’olfacte va reaparèixer després de 18 o 21 dies, encara que el cas més preocupant és el del 5% dels pacients que no va recuperar aquesta funció després de sis mesos.

Aquesta pèrdua d’olfacte ocorre de forma sobtada, sense haver-hi congestió nasal i s’ha considerat un símptoma de detecció primerenca del contagi. En canvi, l’estudi assegura que només entre el 4% i el 7% de les persones amb símptomes moderats a severs de Covid-19 van perdre la capacitat per olorar i assaborir.

En aquests casos més greus, els símptomes van ser la tos, febre i dificultat per respirar.

Segons els mateixos autors de l’estudi, la principal fortalesa del seu treball és l’alt nombre de pacients inclosos, “el que permet confirmar la prevalença més gran de disfunció olfactiva (DO) en pacients lleus sobre moderats a crítics”.

“Les dades recopilades en aquesta gran cohort ens van permetre avaluar la taxa de recuperació subjectiva i objectiva del sentit de l’olfacte 2 mesos després”, van assegurar abans d’admetre que “les principals limitacions són la manca d’examen clínic olfactori o d’imatges a l’inici de la malaltia per avaluar l’esquerda olfactòria i el bulb olfactori”.

Font: Huffingtonpost

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -