14.3 C
Amposta

Un estudi relaciona la ingesta de fruits secs durant l’embaràs amb un millor desenvolupament neuropsicològic dels infants

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

F.R.- Un estudi relaciona la ingesta de fruits secs durant l’embaràs amb un millor desenvolupament neuropsicològic dels infants a llarg termini, segons informa l’ACN. Menjar aquest aliment durant el primer trimestre millora la funció cognitiva, la capacitat d’atenció i la memòria de treball, segons una investigació liderada per l’Institut de Salut Global de Barcelona. La recerca, publicada a la revista ‘European Journal of Epidemiology’, s’ha fet a l’Estat amb més de 2.200 parelles de mares i fills d’Astúries, Guipúscoa, Sabadell i València. La informació es va extreure de qüestionaris sobre hàbits alimentaris que les mares van respondre en el primer i últim trimestre de l’embaràs. El desenvolupament dels nens es va avaluar amb diversos tests validats internacionalment quan tenien un any i mig, 5 i 8 anys.

Florence Gignac, primera autora de l’estudi, apunta que la nutrició materna és un factor determinant per a un neurodesenvolupament adequat del fetus amb efectes a llarg termini. Els fruits secs que s’han tingut en compte són ametlles, nous, cacauets, pinyons i avellanes. Es creu que els efectes beneficiosos es podrien deure al seu alt contingut en àcid fòlic i sobretot en àcids grassos essencials, com ara l’omega-3 o l’omega-6. Aquests components tendeixen a acumular-se en els teixits nerviosos, principalment en les àrees frontals del cervell, que influeixen en la memòria i en les funcions executives, ha explicat Gignac.

Els beneficis que descriu aquest estudi es van observar en el grup que va declarar més consum de fruits secs, amb una mitjana setmanal d’una mica menys de tres racions de 30 grams cadascuna, una quantitat lleugerament inferior a la recomanada per la Guia de l’alimentació saludable de la Societat Espanyola de Nutrició Comunitària (SENC), que és d’entre tres i set racions per setmana. “Això ens fa pensar que si s’adeqüés el consum mitjà a les recomanacions, els beneficis podrien ser molt més amplis”, afirma Florence Gignac.

La recerca també va analitzar la ingesta de fruits secs durant el tercer trimestre de l’embaràs, encara que en aquest cas no es van observar associacions amb el desenvolupament neuropsicològic o les associacions trobades van ser més febles.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -