14.3 C
Amposta

Ulldecona acull l’exposició “Operació Aigua” per reflexionar sobre els usos de l’aigua al món

La mostra es pot visitar a la plaça de l’Església fins al 28 de juliol. Prèviament, ha passat pel Centre Obert Lúdik per rebre les visites dels nens i nenes que han participat en el casal d’estiu

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Ulldecona acull l’exposició “Operació Aigua” d’Agbar, companyia gestora del cicle integral de l’aigua al municipi, amb el suport de l’Ajuntament d’Ulldecona, per conscienciar la ciutadania sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d’aigua.

L’exposició es pot visitar fins al 28 de juliol a la plaça de l’Església. El Consistori ha escollit un espai públic obert per tal que sigui accessible a qualsevol hora per part de la ciutadania. L’exposició està dirigida al públic general, però, especialment, al públic familiar i escolar. Per això, en aquests dies previs, s’ha instal·lat al Centre Obert Lúdik per rebre les visites dels nens i nenes que participaven en el casal d’estiu Cuca-Esports i fer activitats de conscienciació entorn de la mostra.

L’”Operació Aigua” explica els usos i abusos que fem d’aquest recurs i l’impacte que les nostres accions tenen en el medi natural. Com a dades destacades, es mostra que “més de 800 milions de persones a tot el món no disposen d’aigua potable”. També, es visualitza que “més de 4.000 milions de persones no tenen accés a lavabos i un 80% de les aigües residuals es llencen als rius i al mar sense tractar, la qual cosa provoca la contaminació de les aigües”. L’exposició es divideix en els següents blocs: “Com contaminem l’aigua”, “Com s’embruta l’aigua?”, “Aigua per a tothom?” i “Quanta aigua consumeixes?”.

Aliança sostenible entre administracions

Al Centre Obert Lúdik, l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, i la primera tinenta d’alcaldia i regidora d’Educació, Gent Gran, Cultura i Patrimoni, Cati Brusca, els regidors Mònica Fabra, Toni Pascual i Eli Itarte, van visitar la mostra acompanyades per la directora territorial d’Agbar, Berta Mercadé, el gerent Jordi Pont i el cap de distribució, Marc Pino.

La directora territorial d’Agbar, Berta Mercadé, ha destacat la importància d’apropar l’exposició als casals d’estiu per conscienciar i sensibilitzar els més joves de la necessitat de fer un ús sostenible de l’aigua i protegir el medi ambient. Així mateix, ha indicat que “la companyia ha adoptat un rol actiu per contribuir a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible”. “En un moment de transformació davant l’emergència climàtica i social, cal apostar per la conscienciació i teixir aliances entre administracions, companyies i entitats per garantir la sostenibilitat dels recursos”, ha afirmat.

Mercadé ha explicat també que aquesta exposició s’emmarca en la responsabilitat social i mediambiental d’Agbar envers tota la societat i, en aquest cas, amb el municipi d’Ulldecona. Aquest matí, la primera tinenta d’Alcaldia i regidora d’Educació, Gent Gran, Cultura i Patrimoni, Cati Brusca, i la regidora d’Infància i Joventut, Salut i Igualtat, Elisabet Itarte, han visitat l’exposició acompanyades per la responsable de l’Àrea de clients de la Direcció Catalunya Sud d’Agbar, Ivonne Rodríguez, i el cap de distribució, Marc Pino.

En el moment de traslladar l’exposició a la Plaça de l’Església, la primera tinent d’Alcaldia, Cati Brusca, s’ha mostrat satisfeta del recorregut de la mostra en aquests dies passats, dirigida sobretot al públic escolar, i ha assegurat que “ens interpel·la davant l’impacte que les nostres accions tenen en el medi natural i, especialment, en un recurs escàs com és l’aigua, i ens mostra també com l’aigua és un servei que hauria d’estar garantit per a tota la població”.

L’exposició “Operació aigua” d’Agbar ja ha passat per Granollers, Mollet, Sant Celoni, Sant Cugat, Rubí, Martorell, Amposta, Sitges, Alcanar, Valls, Mollerussa i Tàrrega. En total, visitarà una trentena de poblacions catalanes en dos anys.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -