14.3 C
Amposta

Tot i la pandèmia, més de 200 persones a l’Ebre van iniciar el tractament per addicció a les drogues al 2020

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament de Salut ha emés l’Informe anual 2020 del Sistema d’Informació de la Subdirecció General de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública (ASPCAT), que indica que el nombre d’inicis de tractament en els darrers anys mostra una tendència clarament ascendent, amb l’excepció de l’any 2020, en què hi va haver 266 inicis de tractament, a la Regió Sanitària Terres de l’Ebre.

El 43% dels inicis de tractament analitzats l’any 2020 eren deguts principalment a l’alcohol; el 31%, a la cocaïna, i, el 15% i 8%, al cànnabis i l’heroïna, respectivament.

Si es presta atenció a l’evolució del nombre d’inicis de tractament, exceptuant-ne l’any 2020, es veu que el nombre d’inicis de tractament per alcohol augmenta des de l’any 2014. Pel que fa a la cocaïna, n’hi ha un clar augment a partir de l’any 2015, i dels casos de cànnabis, en els darrers tres anys.

El percentatge de nous inicis de tractament és diferent en funció de la droga principal per la qual s’han iniciat, i el percentatge de nous inicis de tractament per heroïna, del 15%, és molt inferior al de la resta de substàncies.

En els grups de la cocaïna i alcohol, aquest percentatge és més elevat, i és del 42% i 57%, respectivament, i del 64%, en el cas dels inicis de tractament pel cànnabis. El percentatge d’inicis de tractament en les dones és del 25%, comparat amb el del 75% dels homes.

Pel que fa a la distribució dels inicis de tractament en funció de la droga principal, la distribució per sexes és molt similar quant a homes i dones, excepte pel que fa al percentatge d’inicis de l’alcohol i cànnabis, que són superiors en homes.

Aquesta situació no és gens freqüent, ja que en la majoria dels casos, la distribució del tipus de drogues és força diferent entre sexes. Pel que fa a l’edat de les persones que inicien tractament, s’observa que les persones que tenen menys de 25 anys inicien tractament pel cànnabis principalment; les que tenen entre 18 i 25 anys, pel cànnabis i cocaïna; les de 26 a 40 anys, per la cocaïna, i, a partir dels 40 anys, la droga per la qual s’inicia majoritàriament tractament és l’alcohol. Finalment, quant a les taxes brutes dels inicis de tractament, cal comentar que la taxa dels inicis de tractament presenta un clar augment des de l’any 2014 fins al 2019, reflectit també en les taxes d’alcohol, cocaïna i cànnabis.

Redacció- X. Ll

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -